Annonce
Middelfart

Se listen: Social- og sundhedsprojekter skal give arbejde til lokale håndværkere

Et enigt byråd blev i slutningen af april enige om at udvide puljen for anlægsinvesteringer med 64 millioner kroner. Fra venstre ses Mikkel Dragmose-Hansen (SF), Paw Nielsen (EL), Johannes Lundsfryd (S), Karin Riishede (V), Anni Tyrrestrup (løsgænger), Steffen Daugaard (DF), John Kruuse (S), Regitze Tilma (V) og Steen Dahlstrøm (S). Morten Weiss-Pedersen (K) og Kaj Johansen (S) deltog også i forhandlingerne - men på en telefonlinje. Foto: Middelfart Kommune/Claus Fisker

Et samlet byråd har besluttet at udvide puljen for anlægsinvesteringer med hele 64 millioner kroner i forsøget på at sikre lokale arbejdspladser og på at holde de økonomiske hjul kørende. Beløbet skal lægges til det oprindelige anlægsbudget for 2020, som lyder på 80 millioner kroner.

Listen med projekter er lang og tæller store og små projekter. Håbet er, at de mindre projekter kan udføres af lokale håndværkere, som på den måde kan få en hjælpende hånd midt i coronakrisen.

Her er listen over de projekter, der sættes i gang eller fremrykkes på social- og sundhedsområdet.

Nyt sundhedscenter - første etape

Det nye sundhedscenter kommer med al sandsynlighed til at ligge ved sygehuset. Region Syddanmark har givet tilsagn om, at kommunen kan købe et areal ved sygehuset. Den melding åbner for muligheden for for alvor at sætte gang i det millionstore projekt.

Byrådet har derfor besluttet at fremrykke en investering på 3,5 millioner kroner fra 2021 til 2020, så arbejdet med blandt andet projektering og lokalplan kan komme i gang med det samme.

Kommunen er lige nu i forhandlinger med regionen omkring købet, men ifølge Kaj Johansen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget, er et specifikt område endnu ikke på plads, men planen er, at det bliver et område bag ved sygehuset.

Tilgængelighedspuljen udvides

Hvert år slipper Middelfart Kommune en tilgængelighedspulje løs, hvor pengene går til at skabe bedre tilgængelighed i hele kommunen. Puljen plejer at være på den gode side af 300.000 kroner, men i år er den endnu større.

Byrådet har besluttet at øge puljens størrelse med 200.000 kroner, og midlerne uddeles gennem ansøgninger, som Teknisk Udvalg i samarbejde med Handicaprådet herefter prioriterer.

Botilbud for borgere med autisme

Der etableres et tilbud, der kan rumme nogle af kommunens borgere med autisme. Ifølge Kaj Johansen (S), formand for social- og sundhedsudvalget i kommunen, har man lige nu problemer med at finde plads nok til denne gruppe borgere.

Der skal derfor laves en afdeling på Skovbakken i Brenderup, der med nye fysiske indretninger kan rumme borgerne. Skovbakken er et botilbud til voksne over 18 år med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Det er derfor besluttet at lave en anlægsinvestering på 650.000 kroner i 2020 til ændringerne.

Der er i første omgang tale om fire til seks ekstra pladser.

Nye senge og lifte til ældreområdet

Der bliver løbende udskiftet plejesenge på plejehjemmene i kommunen. De bliver slidt, ligesom der udvikles nye, mere avancerede senge, som er bedre for medarbejdernes arbejdsmiljø.

Byrådet har besluttet at fremrykke en investering på 400.000 kroner, så udskiftningen i højere grad sker allerede i 2020 i stedet for i 2021 og 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce