Annonce
Assens

Se listen: Sådan vil Assens Kommune hjælpe foreningslivet gennem krisen

Der er stille i idrætshallerne, som får tilskud efter, hvor meget, de bliver brugt. De får dog stadig det samme tilskud under krisen som normalt, selvom der er lukket og slukket. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Folkeoplysningsudvalget har anbefalet politikerne i Uddannelse, Børn og Familie at godkende syv måder at hjælpe fritids- og foreningslivet gennem krisen, og det har de gjort.

Assens Kommune vil hjælpe foreninger, sportshaller og aftenskoler gennem coronakrisen ved at betale de sædvanlige tilskud, selvom man ikke får nogen aktiviteter for pengene lige nu. Syv punkter er blevet godkendt i udvalget for Uddannelse, Børn og Familie. Beslutningen gælder året ud.

1. Lokaletilskud fastholdes

Selvom foreninger har været nødt til at aflyse aktiviteter, får de stadig deres sædvanlige lokaletilskud fra Assens Kommune. Det er et tilskud, som bruges til drift af ejede eller lejede lokaler.

2. Aftenskoler får stadig penge

2. Aftenskolerne får både lokaletilskud og de penge, der var afsat i tilskud til den undervisning, der var planlagt i 2020. Aftenskolerne skal kunne dokumentere deres udgifter.

3. Fremrykning af tilskud

Både foreninger og aftenskoler kan anmode om at få fremrykket 2. rate af deres tilskud fra Assens Kommune. Normalt udbetales 2. rate først i september og oktober.

4. Regnskaber sat på pause

Regnskaber og beretninger skal normalt afleveres til Assens Kommune 1. april. Men da en del foreninger og aftenskoler ikke har haft mulighed for at holde generalforsamling på grund af forsamlingsforbuddet, er fristen udsat på ubestemt tid.

5. Gebyr opkræves ikke

Normalt betaler foreninger et gebyr for brug af gymnastiksale, men det gebyr vil ikke blive opkrævet fra foreningerne, som heller ikke har haft mulighed for at bruge gymnastiksalene under nedlukningen.

6. Haller får deres penge

Selvom hallerne er lukket for aktiviteter lige nu, får de stadig deres tilskud fra Assens Kommune, og de planlagte aktiviteter, som er blevet aflyst, vil tælle med, når tilskuddet for 2021 skal beregnes.

7. Krisepulje på vej

Administrationen undersøger, om man kan flytte nogle midler fra fx Folkeoplysningsudvalgets budget til en krisepulje for fritidsområdet til aktører, som ikke kan gøre brug af nationale hjælpepakker. Arbejdet går i gang i næste uge.

44 mio. til idrætsforeninger

Assens Kommune undersøger mulighederne for at hjælpe forenings- og fritidslivet. For idrætsforeninger er der også lige nu en anden mulighed for at få hjælp. DGI og DIF administerer en særlig coronakrisepulje på 44 mio. kroner, som er afsat af regeringen til lokale idrætsforeninger, der er særligt hårdt ramt. Der er frist for at søge penge fra puljen 15. maj, og det foregår via www.dgi.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce