Annonce
Odense

Se listen: Sådan gik det galt for en række fynske restauranter

Restaurant Kerteminde Sejlklub er langt fra den eneste fynske restaurant, der har været i vælten. Se her, hvilke restauranter der har haft nogle rigtige møgsager.

Annonce

Restaurant Carslund. FOTO: Nils Mogensen Svalebøg

Hundredevis af læsere har de seneste dage sat sig ved tasterne og postet negative kommentarer på Facebook om Restaurant Kerteminde Sejlklub.

Sagen starter, da Maja Russell og Sofie Olsen besøger restauranten i søndags og - efter eget udsagn - finder både bladlus og døde fluer i maden. De får også serveret blåmuslinger, hvoraf flere ikke har åbnet sig. Efterfølgende føler de sig så urimeligt behandlet af personalet, at de poster et opslag på Facebook om deres oplevelser. På mindre end et døgn får opslaget 750 kommentarer og bliver delt 2400 gange.

Restauranten blev dermed udsat for en såkaldt "shitstorm". Vi har kigget nærmere på, hvilke andre fynske restauranter, der har haft sorte skyer hængende over sig.

Restaurant Carlslund

Jensens Bøfhus. FOTO: Nils Mogensen Svalebøg

I 2009 kunne Fødevarestyrelsen konstatere, at flæsket på restaurant Carlslund i Odense blev genanvendt. Den praksis blev efterfølgende bekræftet af en forhenværende ansat, 3F i Odense og en tidligere gæst.

Den historie fik en gruppe læsere til at starte Facebook-grupper, hvor man opfordrede til boykot af restauranten.

"Det er sørgeligt, at de vælger at "spare" på den måde. Det er den dårligste reklame, man kan få, og der er ingen tvivl om, at de mister mange kunder på denne konto. For dumt siger jeg bare", skrev en af gruppens medlemmer dengang på en af siderne.

Restauranten, som i årevis har været kendt for sin æggekage med højtbelagt flæsk, fik dog også opbakning i en anden gruppe med navnet "Støt Restaurant Carlslund".

I en annonce i Fyens Stiftstidende beklagede Carlslund-restauratør Henning Engstrøm efterfølgende, at der blev serveret genbrugsmad for gæsterne.

Jensens Bøfhus

Restaurant Flammen i Odense. FOTO: Peter Leth-Larsen

Den fynskejede restaurantkæde Jensens Bøfhus blev i 2014 ramt af en shitstorm af de helt store, da mere end 100.000 mennesker meldte sig ind i Facebook-gruppen "Boykot Jensens Bøfhus". Det skete, efter at Jensens Bøfhus havde anlagt og vundet en sag, der førte til, at Jensens Fiskerestaurant i Sæby måtte skifte navn til Jacobs Fiskerestaurant. Jensens Bøfhus kom efterfølgende ud med et regnskab, der viste et underskud på 30 millioner kroner, hvilket blandt andet blev forklaret med den voldsomme kritik og boykot af restauranten. Og ejer Palle Skov Jensen fortrød, at sagen ikke var håndteret anderledes.

- I bagklogskabens klare lys skulle jeg have taget en tættere dialog med Jacob Jensen og sagt: Det duer altså ikke, at du er i gang med at lave en restaurantkæde og ekspanderer i det tempo, du gør. Det får vi begge to store forviklinger og misforståelser ud af, lød det fra Palle Skov Jensen.

Restaurant Flammen

Bar'Tapas i Odense. FOTO: Jens Wognsen

Restaurant Flammen i Odense blev i februar 2017 tildelt en sur smiley af Fødevarestyrelsen samt en bøde på 60.000 kroner, fordi 86 mennesker var blevet syge efter et besøg i restauranten den 12. januar.

Under Fødevarestyrelsen kontrolbesøg kunne man konstatere, at Flammens varmeskabe ikke varmede kødet tilstrækkeligt. Stikprøver viste, at noget af kødet havde en kernetemperaturer på mellem 42 grader og 43,3 grader. Sygdomsfremkaldende bakterier som Clostridium perfringens kan vokse frem i stort tal under disse forhold, konkluderede rapporten. Administrerende direktør for Restaurant Flammen, Elias Tychsen, var ærgerlig over situationen og forsikrede, at restauranten efterfølgende ville følge alle Fødevarestyrelsens anvisninger.

Bar'Tapas

Mona Rosa i Odense. FOTO: NIls Mogensen Svalebøg

Også tapas-restauranten Bar'Tapas i Odense fik en bøde og en sur smiley af Fødevarestyrelsen, da styrelsen aflagde kontrolbesøg på stedet den 4. april i år.

Under kontrolbesøget blev der nemlig fundet "betragtelige mængder" muselort i kælderrummene, hvor restauranten blandt andet opbevarer uemballeret frugt og grønt. Endelig blev der i køkkenet under ovnen konstateret "ophobninger af madrester af ældre dato" og bag ovnen en steg, der var faldet ned.

Men rapporten var ikke fair, mente den ene af Bar'Tapas-ejerne, Malte Christensen, der ville klage over kontrolrapporten.

- Det er ikke vores kælderrum. Det er rigtigt, at der er fundet ekskrementer fra rotter eller mus, men det er i et af kælderrummene ved siden af vores, og det er flere år gammelt, sagde han dengang.

Mona Rosa

Den mexicanske restaurant Mona Rosa i Odense måtte ad to omgange lukke restauranten i december 2010, da mindst 19 gæster fik diarré og opkast efter et besøg i restauranten.

En eller flere af personalet har haft sygdommen i kroppen, skrev Fødevarestyrelsen i et af sine tre kontrolrapporter fra juledagene.

- Vi er virkelig kede af det, og det har også kostet for os, både psykisk og økonomisk, lød det dengang fra ejer Desmond Coker.

I 2011 måtte restauranten dreje nøglen om på grund af manglende omsætning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce