Annonce
Indland

Se listen: Her er de 10 rigeste områder på Fyn

Fyns Hoved er den dramatiske afslutning på Fyns rigeste sogn, Stubberup. Arkivfoto.
  • De høje indtægter søger mod Svendborg og Middelfart.

Der bliver nogle gange talt om velhaverghettoer og whiskybælter. Og vi er allesammen godt klar over, at de er rige i Gentofte og Holte.

Men hvad med Fyn? Hvor bor de fynboer med de højeste indtægter?

Svaret er helt sikkert mere mangeartet, end du havde regnet med.

Det viser Fyens.dks serie Rig & Fattig, som du kan følge ved at holde øje med denne side: Klik her.

På linket kan du se, hvordan de rige fynboer har flyttet sig, og du kan se kort, hvor du kan finde indtægterne i dit område. Samme sted finder du også mere information om, hvordan tallene er regnet ud.

Top 10-listen over indkomsten i de fynske sogne kan du se herunder.

(Artiklen fortsætter under listen)

Annonce

Overraskende førsteplads

Førstepladsen på listen er formentlig en overraskelse for alle.

Stubberup Sogn udgør den allerøverste spids på halvøen Hindsholm, der stikker ud mod nord ved Kerteminde. Og sognet er ikke kendt for store strandvejsvillaer, Porsche-forhandlere eller andre rigdoms-kendetegn.

Nummer to på listen er straks lettere at forudse. Thomas Kingo Sogn dækker Odenses Hunderup-kvarter, hvor de absolut dyreste huse ligger - ikke mindst på Langelinie tæt på Odense Å.

Strib på tredjepladsen er - i hvert fald i det vestfynske - også godt kendt som hjemsted for mange dyre huse med flotte udsigter over Lillebælt.

Det fynske whiskybælte

I det hele taget er Middelfart Kommune godt placeret i toppen med tre sogne i Top 10 og yderligere et lige under.

Den nordvestlige del af kommunen - Strib, Røjleskov, og Vejlby (der ligger på plads nummer 11) - kan faktisk gøre krav på betegnelsen Fyns whiskybælte, hvis man bryder sig om den slags.

En modstander i den kamp kunne være de tre sogne vest for det centrale Svendborg, men kun et af dem - Egense - er med på Top 10.

Odense-sogne længere nede

Svendborg Kommune med den smukke beliggenhed har dog besat hele tre af de øverste 10 placeringer.

Nordfyn har sneget et enkelt sogn med på listen - Vigerslev, som er bedst kendt for byen Morud.

Bortset fra Hunderup-kvarteret er Odense bemærkelsesværdigt fraværende fra Top 10. Kommunen fylder dog vældig godt op på placeringerne 11-20.

Du kan også se listen over samtlige 234 fynske sogne - bare klik her. Samme sted kan du, hvem der var øverst og nederst i de seneste 25 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce