Annonce
Fyn

Se den opdaterede liste her: Disse restauranter laver mad til dig

Vårs køkkenchef og ejer, Jacob Burmølle-Jensen, har ligesom landets øvrige restauratører ingen gæster i sin restaurant for tiden - til gengæld tilbyder og mange andre fynske restauranter, at gæsterne kan hente mad, som kan nydes hjemme. Arkivfoto: Vibeke Volder.
En voksende liste af restauranter over hele Fyn tilbyder takeaway, så længe gæsterne ikke må spise i restauranterne.
Annonce

Efter restauranterne landet over har været nødt til at lukke for at begrænse spredningen af coronavirus, har mange - også Fyens Stiftstidende og Fyens.dk via kampagnen "Sæt pris på din by" - opfordret kunderne til at købe gavekort for at give restauranterne en indtægt, mens gæsterne holder sig på afstand.

En del spisesteder, som normalt kun har servering i restauranten, har også lynhurtigt etableret en takeaway-service, som kan sikre en indtjening. På Fyn er listen over restauranter - ud over de normale takeaway-steder - vokset de seneste dage, og alene i Odense står flere end 30 restauranter klar til at levere mad ud af huset.

Det fremgår af en liste, som mad- og vinblogger Mads Vindfeld Andersen fra Odense og madbloggen Gastromand har samlet. Listen, som kan ses på Spisudehjemme.dk, opdateres med nye restauranter, som kan tilmelde sig oversigten på siden.

Fredag formiddag er der foruden restauranterne i Odense listet 20 restauranter på Fyn, men på listen i denne artikel kan du finde endnu flere fynske spisesteder, som tilbyder takeaway.

Initiativtagerne til restaurant-oversigten forklarer, at den er lavet som en hjælp til at få så mange spisesteder som muligt helskindede gennem krisen, så de kan fortsætte forretningen bagefter.

Fødevarestyrelsen ændrede torsdag sine retningslinjer for at gøre det nemmere for restauranter at sælge takeaway. Nu kan restauranter og caféer, der normalt ikke har takeaway, sælge mad enten direkte eller via de digitale platforme, som formidler takeaway-mad, uden at registrere takeaway-aktiviteten hos Fødevarestyrelsen. Normalt skal spisesteder ellers anmelde alle ændringer i fødevareaktiviteter.

Du kan se de fynske restauranter i listen herunder - og hvis du kender til steder, som ikke er nævnt, hører Fyens Stiftstidende gerne om det. Skriv til os på webred@fyens.dk.

På siden Spisudehjemme.dk opdateres en liste over restauranter, der er begyndt at levere takeaway, mens de er tvunget til at holde lukket. PR-foto.
Annonce

Restauranter i Odense Kommune

Annonce

Restauranter i Faaborg-Midtfyn Kommune

Annonce

Restauranter i Nyborg Kommune

Annonce

Restauranter i Assens Kommune

Annonce

Restauranter i Svendborg Kommune

Annonce

Restauranter i Middelfart Kommune

Annonce

Restauranter på Langeland

Restauranter på Nordfyn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce