Annonce
Middelfart

Se kortet: Tyvetogter fortsætter - Wegnerstole og tobaksvarer stjålet

Her er der begået indbrud i Middelfart Kommune i løbet af september 2018 - ifølge politiets døgnrapportern. Foto: Google.com.

Klik dig rundt i indbruddene på kortet nederst i artiklen.

Nordvestfyn: En eller flere tyve fortsætter togterne i Middelfart Kommune.

Henover weekenden og fredag er der indløbet flere anmeldelser om indbrud i private hjem og virksomheder til Fyns Politi.

Ordensmagten har således noteret 30 indbrud i kommunen i løbet af september, hvis man kigger på de offentligt tilgængelige døgnrapporter.

Senest er et vindue til et privat hjem på Strandvejen i Middefart blevet brudt op med et koben. Det er sket i tidsrummet klokken 18 til 22 fredag, og der er ifølge politiets døgnrapport stjålet fire Wegner Y-stole, en PH-skibslampe samt diverse smykker.

Også flere virksomheder er i løbet af weekenden ramt af indbrud eller forsøg på indbrud.

En forretning på Byvejen i Båring fik en eller flere ubudne gæster, men der er umiddelbart intet stjålet, fremgår det af døgnrapporten.

Man har ellers anstrenget sig med at skrue tagplader af taget for at få adgang til forretningen.

Annonce

Flest i Strib og Båring

Der er heller ikke stjålet noget fra en frisørsalon på Grønnegade i Middelfart, hvor en eller flere ukendte gerningsmænd har forsøgt at bryde indgangsdøren op natten til fredag.

Værre gik det udover en forretning på Fynske Motorvej ved Nørre Aaby, hvor vinduet til et baglokale er brudt op, og der er stjålet tobaksvarer.

Det er i øvrigt Strib og Båring, der i denne måned har været hårdest ramt af indbrud.

Begge områder tegner sig tilsammen for halvdelen af indbruddene i Middelfart Kommune i de tre første uger af september.

I Båring er der mest af alt stjålet havetraktorer og værktøj, mens der fra Strib-området er stjålet smykker, kontanter og dyre møbler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce