Annonce
Sydfyn

Se kortet: Her vil kommunen placere testcentre

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Svendborg Kommune arbejder på højtryk med at blive klar til at kunne teste endnu flere borgere for coronavirus i forbindelse med den kommende genåbning.
Annonce

Svendborg: Når landet så småt genåbner, sådan som regeringen lægger op til, skal kommunerne stille flere testcentre til rådighed.

Som et led i genåbningen er test et værktøj til at reducere smitte blandt borgerne, og derfor har Svendborg Kommune fået besked om at åbne testcentre.

Borgmester Bo Hansen (S) fortæller:

- De endelige adresser, hvor testcentrene skal ligge, er ikke endeligt besluttet endnu. Men vi arbejder på at etablere lokale testcentre i hele kommunen, siger han.

- Planen er at åbne testcentre i Vester Skerninge, Østre bydel, Stenstrup, Gudme og Tåsinge, og lige nu arbejder vi på at finde egnede bygninger til opgaven. Heldigvis, kan man sige, er der ikke de store karv til et testcenter. Det skal sådan set bare være en bygning, hvor vi selv kan stille noget midlertidig afskærmning op, fortæller Bo Hansen.

I løbet af onsdag, hvor også regeringen løfter sløret for genåbningen, vil kommunen kunne sige mere om, hvor testcentrene skal ligge.

Filosofien er jo, at rykker man testcentrene tættere på borgerne, så er det også flere borgere, der vil benytte sig af muligheden for at få foretaget en test i det daglige, og det vil hjælpe på smittekontrollen, siger Bo Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce