Annonce
Indland

Se kortet: Her vil danskerne gerne bo

En analyse viser, hvilke kommuner der er mest og mindst populære at bo i. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix

Af en analyse udarbejdet af boligsiden Boligdeal.dk fremgår det, hvilke kommuner det er mest og mindst populært for danskerne at bo i.

Analysen undersøger de geografiske ønsker i flere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende over en periode på et år.

Analysen gør boligsøgernes interesse for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Annonce

Om analysen

Analysen undersøger de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år. Danskernes interesse for at bo i forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen) x 100.

Jo højere indekstal i analysen, jo mere populær er kommunen i boligsøgningerne.Nederst på listen ses Thisted, Morsø Sønderborg, Hjørring, Frederikshavn, Lemvig og Jammerbugt, der alle har en score på under 2.

I modsatte ende af skalaen er Samsø Kommune særdeles populær med den klart højeste score på 51,34.

Ved at flytte musen hen over de forskellige kommuner på kortet herunder kan du se, hvor populær din kommune er. Du kan se hele analysen her.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce