Annonce
Fyn

Se kortet - her bor de rigeste på Fyn

Keld Kirk Kristiansen købte Schelenborg Gods i 1982 af den adelige familie Juel-Brockdorff. Foto: Nils Mogensen Svaleb¿g
Stubberup Sogn har den tredjehøjeste gennemsnitsindkomst på Fyn.

Fyn: 765.461 kroner er den gennemsnitlige indkomst i Strib Sogn i Middelfart kommune, og sognet er dermed nummer et på listen over de fynske sogne, hvor beboerne har den største indtægt før skat.

Listen er udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd med tal fra Danmarks Statistik.

Nummer to på den fynske liste er Thomas Kingos Sogn i Odense, hvor gennemsnitsindtægten er 744.869 kroner. En pæn indtægt, der cirka svarer til det halve af, hvad gennemsnitsindkomsten er i Rudersdal Kommune, der er den kommune i Danmark med de højeste gennemsnitlige indtægter.

Annonce

Fyns hoved

Nummer tre på Fyn er Stubberup Sogn i Kerteminde Kommune. Sognet tilhører ellers den del af Fyn, der på gode dage bliver kaldt for vandkantsdanmark. Hvis det var en liste over de mest naturskønne sogne på Fyn, ville Stubberup ligge helt i top med bølgende kornmarker og Fyns Hoved unikke natur på toppen, men det er ikke helt lige til at forklare, hvorfor gennemsnitsindkomsten i sognet er 671.247 kroner. Det er eksempelvis mere end både Egense Sogn i Svendborg Kommune, hvor gennemsnittet er 669.367 kroner, eller Dalum Sogn i Odense, hvor gennemsnittet er 568.950 kroner.

Annonce

Schelenborg Gods

En del af svaret gemmer sig i sognets forholdsvis lave median indkomst, det vil sige, den typiske indkomst - eller den indkomst, de fleste har i sognet. Den er nemlig på 349.131 kroner.


I Stubberup Sogn ligger Kjeld Kirk Kristiansens særdeles velholdte gods Scheelenborg Gods.


Det vil med andre ord, at de fleste ikke tjener helt så meget, men der bor en eller flere personer med en tårnhøj indkomst, der trækker gennemsnittet gevaldigt op.

Hvem det er, melder statistikken ikke noget om. Men i Stubberup Sogn ligger Kjeld Kirk Kristiansens særdeles velholdte gods Scheelenborg Gods. Kjeld Kirk Kristiansens ejer sammen med sin familie Lego.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

Middelfart For abonnenter

Stribonitter så omdiskuteret olieberedskabslager indefra: - Byggeri i seks etager er en skændsel for området

Annonce