Annonce
Middelfart

Se kortet: Flere tilfælde end normalt - her er nye sager om ridsede biler

Ridser i Malte Jessien Pedersens bil fra sidste uger. Privatfoto.
Bilejere i Middelfart Kommune er mere udsatte end normalt for hærværk som punkterede dæk, ridser og knuste ruder.

Nordvestfyn: Opsprættede dæk, ridser i lakken og knuste ruder.

I løbet af marts har op mod 12 bilejere oplevet at få ridset eller på anden måde få udøvet hærværk mod deres biler.

Det viser anmeldelser, der igennem de seneste uger er offentliggjort på Fyns Politis døgnrapport.

Og typen af hærværk fortsætter tilsyneladende.

Onsdag morgen er tre af tilfældene anmeldt, hvor en BMW er blevet ridset på hele højre side.

Den holdt parkeret på Røjlemosevej i Strib, hvor også en mørkeblå Fiat 500 har fået en ridse på venstre side fra fordøren til bagskærmen, mens en hvid Mercedes Vito er blevet ridset på tilsvarende vis.

Annonce

Fyns Politi: Flere sager, end vi plejer

I sidste uge var det den 24-årige Malte Jessien Pedersen, der viste billeder af sin sorte Mitsubishi Lancer fra 2008, der blev ridset overalt, og han frygtede, den ville blive totalskadet. Han havde samtidig postet en del penge i den.

Siden starten af marts er køretøjer både blevet smurt ind i flødeskum, har fået dybe ridser, dæk er blevet sprættet op og et sidespejl er sparket af. Onsdag aften måtte Fyns Politi sende en VW Passat-patruljevogn til rensning, efter nogen har malet graffiti og hagekors ud over hele bilen, da betjente var på opgave i området omkring Assensvej i Middelfart.

Leder af Fyns Politis straffelovsafdeling, Claus Andkjær, bekræfter, at ordensmagten har registreret flere tilfælde af hærværk end normalt.

- Vi har oplevet flere sager i marts, end vi plejer, men jeg kan umiddelbart ikke se, det er en tendens.

Siden december har den slags tilfælde af hærværk i kommunen ifølge Claus Andkjær typisk ligget på en til seks om måneden.

- Det virker umotiveret. Størstedelen er i Middelfart midtby, men ellers er det spredt, konstaterer Claus Andkjær, der kommer med et par gode råd:

- Hvis folk benytter sig af offentlige områder, står bilerne mere udsatte, end hvis de står synligt under gadebelysning eller andet. Det vil muligvis minimere risikoen for, at det lige er den bil, der bliver ramt, siger lederen af politiets straffelovsafdeling, der ellers opfordrer folk til at være ekstra opmærksomme.

Hvis man har oplysninger, der kan hjælpe med at opklare sagerne, kan man kontakte Fyns Politi på 114.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce