Annonce
forside

Se klassikeren: Den ikoniske madskribent steger den perfekte juleand

Den afdøde madskribent Hans Jensens juleand hitter i bedste velgående. Se klassikeren øverst i artiklen og læs opskriften og flere opskrifter nederst her på siden, hvor du også kan tippe om dine bedste juleopskrifter.

Sydfyn: En seks timer lang stegning af en and i 2009 er den dag i dag et sikkert hit.

Fyns Amts Avis' video "Den perfekte juleand" med Hans Jensen, mangeårig madskribent og ledende redaktør på Fyns Amts Avis, i hovedrollen med fotograf Michael Bager bag kameraet, er med sine mere end 27.000 visninger en af avisens mest sete videoer til dato og placerer sig godt i feltet af danske videoer, når det gælder andestegning.

En disciplin, der er højaktuel i disse uger, må man sige.

Det havde Fyns Amts Avis' daværende madskribent formentlig ikke forestillet sig, da han ved juletid for otte år siden stillede sit køkken og sin enorme viden om mad til rådighed for læserne og seerne.

Og videoen fortsætter med at hitte. Den seneste måned har i hvert fald 400 personer fundet vej til den otte år gamle video, hvor Hans Jensen tilbereder den fire kilo tunge and med æbler og svesker og giver gode råd undervejs.

Hans Jensen døde i foråret 2017, 84 år gammel.

Herunder genoptrykker vi den ikoniske madskribents egen andeopskrift. Der er også opskrifter på langtidsstegt gås, langtidsstegt flæskesteg, rødkål og brunede kartofler og selvfølgelig ris a la mande.

(Opdateret: Det fremgik i en tidligere version, at videoen "Den perfekte juleand" var den mest sete på faa.dk. Den blev dog overgået af videoer om Ærøfærgen i 2014 og 2015, som gemte sig på en anden videokanal)

Annonce
Hans Jensen tilberedte i 2009 juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Arkivfoto: Michael Bager.
Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.
Hans Jensen, i 2009, tilbereder juleand ved at langtidsstege den i seks timer. Videoen er blevet til en klassiker. Foto: Michael Bager.

Fyns Amts Avis efterlyser opskrifter:

Hvad spiser du i julemåneden? Og hvad er dine bedste opskrifter? Fyns Amts Avis samler opskrifter fra jer læsere/brugere og præsenterer dem inden jul. Tip gerne i kommentarfeltet herunder - eller skriv til journalist Daniel Kofoed på dako@faa.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce