Annonce
Fyn

Se, hvor du kan blive testet: Der er fortsat ledig kapacitet til at teste for covid-19

I hele Syddanmark lader borgerne sig i øjeblikket teste i stort tal. Men der er fortsat ledig kapacitet, lover regionens koncerndirektør Kurt Espersen.
Kun på hverdage bruger Region Syddanmark op til kapaciteten på sine testcentre. Men i weekenden er der plads til, at flere kan blive testet, og der er også kapacitet til at kvikteste mange flere. Det siger regionens koncerndirektør Kurt Espersen.

Fyn: Bliv testet for corona to gange om ugen.

Sådan lyder opfordringen fra sundhedsmyndighederne nu, efter samfundet er åbnet en smule mere op.

At flere skal testes, er Region Syddanmark klar til, oplyser koncerndirektør i Region Syddanmark, Kurt Espersen.

Regionen kan nu lave knap 34.000 pcr-tests dagligt - det var indtil for nylig cirka 22.000 om dagen - i samfundssporet og cirka 6000 dagligt i sundhedssporet.

- I samfundssporet tester vi omkring 30.000 om dagen på hverdage og ikke helt så mange i weekenden, så der tester vi nu op mod det, vi har til rådighed på hverdage.

- Det er steget fra de 22.000, vi lavede for lidt over en uge siden, til de nu 30.000 om dagen. Det hænger lidt sammen med den massetestning, vi har foretaget i Kolding, og den yderligere testaktivitet vi foretager nu i både i Vejle og Vollsmose, forklarer Kurt Espersen.

Pcr-testene - der tages med et skrab i halsen og som med størst sikkerhed fanger covid-19 infektionen - kan man få på et af de faste testcentre, som på Fyn er i Odense, Nyborg, Svendborg og Middelfart. Der er også et på Ærø.

Region Syddanmark holder øje med, om der er behov for at udvide kapaciteten her.

- Vi skal hele tiden se på, hvad efterspørgslen for test er, og så skal vi nok geare op, hvis der ser ud til at være et meget stort behov i enkelte kommuner. Så må vi overveje, hvad vi så skal gøre. Men lige nu er det det her, vi kører efter, siger Kurt Espersen.

Annonce

Test på farten

Som supplement til de faste testcentre har Region Syddanmark 18 mobile testenheder, som sendes ud til byer eller områder, hvor der er behov for det.

- Vi har øget den mobile testaktivitet, så vi minimum to dage om ugen er ude i alle kommuner, der ikke har et vaccinationscenter. Det er fast. Så kommer vi selvfølgelig efter behov, eller hvis der er et smitteudbrud, siger Kurt Espersen og nævner, at Region Syddanmark har intensiveret indsatsen i Vollsmose, efter smitten er steget voldsomt i bydelen.

- Der er vi normalt en gang om ugen, og nu er det hver eneste dag, vi er der ude med en mobil enhed, der kan teste op mod 1000 borgere om dagen, hvis der er behov for det.

Annonce

Ny test på vej

Derudover kan man også få en kviktest på et af de teststeder, som Carelink står for. Her er der i Region Syddanmark kapacitet til, at 34.000 om dagen kan få en kviktest.

Kurt Espersen, koncerndirektør, oplyser, at der er plads til, at mange flere kan lade sig kvikteste. Arkivfoto: Mette Mørk

- Kapaciteten i kviktestcentrene og de pop up-centre, vi har fået lavet siden i går (mandag, red.), er der i hvert fald kapacitet nok nu. Fredag var topscoren, og der havde vi 11.000 kviktests, så der er forholdsvis mange tests op til de 34.000, vi har kapacitet til, siger Kurt Espersen og oplyser, at man i Carelink i denne uge tager den kviktest, som ikke skal helt så langt op i næsen, i brug.

- Om de er startet op, eller om det først er i morgen (onsdag, red.), bliver jeg dig svar skyldig, men det er i denne uge.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Nyborg får sin egen kulturpris

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce