Annonce
forside

Se hele listen: Masser af opråb om dårlig mobildækning på Langeland og øer

Fyns Amts Avis har kæmpet i snart to uger for bedre mobil- og bredbåndsdækning, hvor over 70 langelændere og strynboer er kommet med deres opråb og oplevelse af dækningen. På faa.dk/bedrenetnu kan du også komme med dit opråb. Her er inputtene fra Langeland, Strynø og Siø til politikere og udbydere, når der gælder mobildækning.

Vi har blandt andet stillet spørgsmålet: Hvor mærker du mobilhuller?

Shirley Vaupel

Strynø by

- Ingen dækning indendørs tæt på bymidten. Jeg kan godt komme på Facebook, men når jeg læser nyheder fra TV2, så er der ingen forbindelse. Bredbånd kan løse det - muligvis. Teleselskab skal løse det.

Bitten Andersen

Strynø

- Mobilhuller på Dommervænget. Generelt er dækningen meget dårlig. Jeg arbejder som social- og sundhedshjælper på øen. Ofte må vi skrive i journalen flere gange, da det ikke lykkedes første gang. Vi er også nødt til at gå udenfor.

Jane Pedersen

Klavsebølle

- Mobiltelefon falder ud. Kan ikke gennemføre længere samtaler (fem minutter). Ustabilt, det vil sige forskelligt hver gang. Vi er nødt til at have fastnettelefon. Denne virker ikke, når internettet er nede.

Jens C. Borg Jensen

Rudkøbing

- Slotsgade, Tranekær, Langelands Biavlerforening, Skvatmøllen: Ingen dækning med Telenor. Megadårligt for turisterne til vores besøgscenter.

Tina Nielsen

Tullebølle

- Er for nyligt skiftet til Telmore, og det har hjulpet gevaldigt på hullerne.

Jan Jørgensen

Rudkøbing

- Illebølle er ikke god.

Hans-Erik Bønnelykke

Tranekær

- Jeg driver forretning på 37. år med daglig kundekontakt. Er tvunget til fastnettelefon, da mobilen kun dækker begrænset. I Tranekær by, de fleste steder, men iøvrigt rigtig mange steder på Langeland. Vi har fastnet via internettet. Download 22 og upload 10.

Susanne Jørgensen

Tranekær

- Der er ofte ekko, jeg kan ikke høre, hvad der bliver sagt på grund af "susen". Hvis jeg får et vigtigt og/eller mere formelt opkald, skal jeg stå helt stille et bestemt sted i huset. Der er én streg ud af fire.

Gunhild Lystbæk

Botofte

- Meget svingende dækning. Nogle gange helt væk indenfor.

Natacha Jänichen

Lohals

- Mobildækningen afhængig af vejret. Kan ikke gå i skoven 30 meter eller til stranden 300 meter, hvilket jeg finder meget bekymrende, hvis nu der sker en drukneulykke ved stranden, eller en løber brækker benet i skoven.

Mikael Hansen

Strynø

- Lige så snart jeg bevæger mig væk fra kysten og ind på øen, så forsvinder dækningen, hastigheden falder og opkald bliver ustabile.

Erik Max Andersen

Rudkøbing

- Når jeg cykler rundt på Langeland, har jeg en telefon med til nødstilfælde, og så håber jeg bare, at hvis det går galt, at jeg så også kan ringe efter hjælp.

Lars Ole Larsen

Hennetved

- Det meste af området er et mobilhul, hvor telefonen lige når at ringe, inden forbindelsen ryger.

Ole Bandholm

Strynø by

- Overalt på ejendommen. Med udfald kan der tales ude på vejen. Ude på vejen!

Lone Lindrum

Strynø

- Som handicappet med nedsatte muligheder er pc'en den, jeg bruger 100 procent. Min kontakt til omverdenen er 98 procent via pc og telefon. Medieudbud: Tv, radio, artikler; alt er over pc. Send sms dagen før, den senest skal læses. Vent så, og vent igen en dag på svar. Sådan er det, hvis du vil igennem med sikkerhed.

Charlotte Osterhammel

Ny Vemmenæs

- Når jeg er i huset. Nogle gange kan folk ikke ringe til os, da telefonen bare siger optaget eller ingen forbindelse. Vi har måttet få fastnet for at være sikker på kontakt.

Jørgen Jensen

Lindelse

- På store dele af østkysten fra Hou til Østerskov. I øvrigt kan mange med fordel bruge wifi-opkald og dermed få fuld mobildækning.

Claus Andersen

Strynø

- På min bopæl er der o.k. mobildækning. Hos min nabo er der huller. Han kan blandt andet ikke bruge sin mobil indenfor i huset.

Kjeld Tønder Hansen

Strynø

- Overalt på Strynø. Mobilen bliver brugt til at alarmopkalde øens akut/førstehjælpere.

Henrik Andersen

Humble

- Dækningen i Fredmosen og Bukkemosen er næsten ikke-eksisterende.

Jan Eriksen

Rudkøbing

- Mobildækningen er ringe. Skal sidde i haven eller på taget af huset for at kunne bruge 4G.

Søren Egmose

Bagenkop

- Mange steder kan vi ikke få 4G-forbindelse, men kun 3G, der sjældent kører ordentligt.

Birthe Winther Hansen

Hou

- Om vinteren går det nogenlunde, men når der kommer blade på træerne, bliver vores dækning meget dårlig både på tele- og data på mobilen. Den lave mobilmast, vi har heroppe på Hou, står nemlig i mellem høje træer.

Lars Elkrog

Humble

- God 4G-dækning fra Humble.

Sara Koch

Strynø

- Jeg kan sjældent føre en fuld mobilsamtale uden udfald. Ofte kan jeg ikke sende sms.

Linn Elnegaard, Stoense

Linn Elnegaard, Stoense

- Generelt dårligt på Nordlangeland. Skal ringe op igen, da signalet dør. Andre steder er der slet ingen dækning.

Thomas Jensen

Tranekær

- Næsten umuligt at foretage mobilopkald indendørs. Udendørs stadig tabte opkald. Hvis der skal foretages et sammenhængende telefonopkald, er vi nødt til at køre mod Tullebølle for at få dækning.

Alice Josefine Ottesen Schonemann

Svendborg

- Jeg opholder mig jævnligt i Bastemosen, øst for Lohals, og vi har et usædvanligt dårligt net - både til telefon og internet. Det gør det næsten umuligt at arbejde i området. Der er meget ujævn dækning. Nogle gang er det muligt at få kontakt, men ofte kan man ikke engang sende sms.

Marianne Schreiber

Humble

- I hjemmet på Ourevej i Humble. Hver gang jeg taler i mobil, afsluttes opkaldet på grund af manglende signal!

Kenn Øhlenschlæger

Vesteregnen

- Har jævnligt udfald under normal brug og skal ind i mellem flytte mig til et andet sted på grunden for at få ordentlig forbindelse.

Finn Rasmussen

Tranekær

- Har ikke noget signal på privatadressen.

Camilla Rasmussen

Bagenkop

- Vi har okay mobildækning på adressen. Dog meget dårlig dækning visse steder i Bagenkop by.

Jytte Christiansen

Tranekær

- Sms og mms kommer frem længe efter, de er sendt. Falder ud i mobilsamtale. Nogle dage må man ud på vejen for at få forbindelse. Er nødt til at beholde fastnet for at have en sikker forbindelse.

Geert Christensen

Vindeby

- Vindebyvej 28 er stort set uden dækning.

Vic Vervloesem

Rudkøbing

- Overalt og altid er det nogle gange en stor katastrofe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Skrumpelever og kræft: Hepatitis-virus tæt på at være under kontrol blandt socialt udsatte

Annonce