Annonce
Assens

Se Emilies vilde rekord: Stod i planke i 125 minutter

12-årige Emilie Kronborg Grell fra 6. a på Assensskolen er kommet liggende til en plads i Børnenes Rekordbog.

Her står det sort på hvidt. Emilie Kronborg satte en fornem rekord på Assensskolen i denne uge. Privatfoto

Assens: Normalt kommer man ikke liggende til succes. Men det var præcist, hvad 12-årige Emilie Kronborg Grell fra Assens gjorde forleden.

Emilie Kronborg Grell sikrede sig en plads i Børnenes Rekordbog ved at "ligge i planke" i hele 125 minutter. Den tidligere rekord lød på 77 minutter, så det var et ordentlig kvantespring, Emilie Kronborg Grell foretog i sit vellykkede rekordforsøg.

Planken er en særdeles hård yoga- og stabiliseringsøvelse, hvor man hæver sin krop fra gulvet, så vægten ligger på tæerne og på underarmene.

Planken har vundet stor popularitet de seneste fem år, hvor især unge mennesker har brugt den som en udfordring via de sociale medier. Øvelsen styrker musklerne i kroppen, men er næsten umulig at udføre, hvis man ikke har trænet i forvejen.

Og det havde Emilie Kronborg Grell.

- Det begyndte med, at hendes far en dag kom hjem fra motionscentret og viste øvelsen for Emilie. Hun prøvede selv at lave planken og fandt ud af, at hun havde ret nemt ved det. Og så begyndte Emilie ellers at træne den, fortæller hendes mor Katrine Kronborg.

Emilie Kronborg Grell sendte en ansøgning om sit rekordforsøg til Børnenes Rekordbog, og forsøget blev helt efter forskrifterne overværet af fire personer - tre voksne fra Assensskolen samt en veninde til Emilies mor, Katrine Kronborg.

Mens Emilie Kronborg Grell lå i planke på gulvet i klasseværelset, fik hun moralsk opbakning af sine skole- og klassekammerater, der på skift lå i planke ved siden af hende.

Rekordforsøget blev optaget af DR's børne- og ungdomskanal Ultra, der senere sender et indslag med Emilie Kronborg Grell og hendes vellykkede rekordforsøg i programmet "Første gang".

Emilie Kronborg fik under sit rekordforsøg selskab af både elever og lærere, der også ligge skulle forsøge sig med at ligge planke. Privatfoto
Øretelefoner og musik i ørerne - så går det hele lidt nemmere. Privatfoto
En glad Emilie Kronborg i minutterne , efter rekordforsøget var i hus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce