Annonce
Assens

Se Emilies vilde rekord: Stod i planke i 125 minutter

12-årige Emilie Kronborg Grell fra 6. a på Assensskolen er kommet liggende til en plads i Børnenes Rekordbog.

Her står det sort på hvidt. Emilie Kronborg satte en fornem rekord på Assensskolen i denne uge. Privatfoto

Assens: Normalt kommer man ikke liggende til succes. Men det var præcist, hvad 12-årige Emilie Kronborg Grell fra Assens gjorde forleden.

Emilie Kronborg Grell sikrede sig en plads i Børnenes Rekordbog ved at "ligge i planke" i hele 125 minutter. Den tidligere rekord lød på 77 minutter, så det var et ordentlig kvantespring, Emilie Kronborg Grell foretog i sit vellykkede rekordforsøg.

Planken er en særdeles hård yoga- og stabiliseringsøvelse, hvor man hæver sin krop fra gulvet, så vægten ligger på tæerne og på underarmene.

Planken har vundet stor popularitet de seneste fem år, hvor især unge mennesker har brugt den som en udfordring via de sociale medier. Øvelsen styrker musklerne i kroppen, men er næsten umulig at udføre, hvis man ikke har trænet i forvejen.

Og det havde Emilie Kronborg Grell.

- Det begyndte med, at hendes far en dag kom hjem fra motionscentret og viste øvelsen for Emilie. Hun prøvede selv at lave planken og fandt ud af, at hun havde ret nemt ved det. Og så begyndte Emilie ellers at træne den, fortæller hendes mor Katrine Kronborg.

Emilie Kronborg Grell sendte en ansøgning om sit rekordforsøg til Børnenes Rekordbog, og forsøget blev helt efter forskrifterne overværet af fire personer - tre voksne fra Assensskolen samt en veninde til Emilies mor, Katrine Kronborg.

Mens Emilie Kronborg Grell lå i planke på gulvet i klasseværelset, fik hun moralsk opbakning af sine skole- og klassekammerater, der på skift lå i planke ved siden af hende.

Rekordforsøget blev optaget af DR's børne- og ungdomskanal Ultra, der senere sender et indslag med Emilie Kronborg Grell og hendes vellykkede rekordforsøg i programmet "Første gang".

Annonce
Emilie Kronborg fik under sit rekordforsøg selskab af både elever og lærere, der også ligge skulle forsøge sig med at ligge planke. Privatfoto
Øretelefoner og musik i ørerne - så går det hele lidt nemmere. Privatfoto
En glad Emilie Kronborg i minutterne , efter rekordforsøget var i hus. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce