Annonce
Fyn

Se din kommune: Så mange har påbegyndt vaccinationen, og så mange er færdigvaccinerede

Mere end 15.000 borgere er vaccineret på Fyn og øerne. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Lige omkring tre procent af den danske befolkning er færdigvaccineret mod Covid-19, men hvor mange fynboer er egentlig vaccinerede? Få overblikket her.

29.565 fynboer har påbegyndt covid-19-vaccinationen, mens 15.201 er færdigvaccinerede.

Det fremgår af mandagens rapport, som Statens Serum Institut (SSI) har udgivet om vaccinationstilslutningen i Danmark.

Svendborg Kommune er topscoreren på Fyn. Her er 2.659 borgere færdigvaccinerede. Det svarer til 4,5 procent af kommunens indbyggere.

I den modsatte ende af listen er Nordfyns Kommune, hvor 2,3 procent af borgerne er færdigvaccinerede.

Det er personer i målgruppe 1-4, der indtil videre er påbegyndt vaccinationen.

Det drejer sig om plejehjemsbeboere, personer over 65 år, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje, personer over 85 år samt udvalgt social- og sundhedspersonale.

SSI vurderede i december, at omkring 60-70 procent af befolkningen skal have immunitet, før man kan tale om flokimmunitet, hvor covid-19 ikke længere har mulighed for at florere i befolkningen.

Annonce

Plejehjemsbeboere

I rapporten fra Statens Serum Institut fremgår det også, hvor mange plejehjemsbeboere, der er færdigvaccinerede eller har påbegyndt covid-19-vaccinationen. Plejehjemsbeboere er målgruppe 1.

På Fyn og øerne er i alt 3.195 plejehjemsbeboere færdige med vaccinationen. Det svarer til 89,1 procent.

Faaborg-Midtfyn og Kerteminde kommuner er længst i denne proces. Her er 93,7 af plejehjemsbeboerne vaccinerede. Med 78,2 procent af plejehjemsbeboerne færdigvaccinerede i Langeland Kommune går det knap så stærkt her.

Desuden oplyser SSI om, hvor mange i social- og sundhedssektoren, der er i gang med vaccinationen. Her er tallene opgjort på regionsniveau.

I Region Syddanmark er 39 procent af plejehjemspersonalet, 32 procent af personalet på hospitalerne og 54 procent af personalet i de almene praksisser færdigvaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce