Annonce
Fyn

Se dig for mandag morgen: Stadig meget vand på fynske veje

De steder, hvor der normalt står vand efter kraftigt regnvejr, kan også mandag morgen være oversvømmede - så vær opmærksom, lyder rådet fra Fyns Politi. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.

Fyn: Efter en fredag, lørdag og søndag, hvor regnvejr øsede store mængder vand ud over Fyn, er der mandag udsigt til en mestendels tør efterårsdag. DMI lover nogen eller en del sol, dog med mulighed for lidt regn sidst på eftermiddagen og i løbet af aftenen.

Vinden, som mandag morgen er jævn til hård fra vest med kraftigere vindstød, aftager i løbet af formiddagen til en svag til jævn vind.

Men selvom der er udsigt til en mere tør mandag, bør man stadig være opmærksom på våde veje efter weekendens store mængder regn, siger vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.

Det er ifølge vagtchefen særligt på Vestfyn, omkring Aarup og ved Middelfart, der kan stå meget vand på vejene, men også i Odense kan der stadig være problemer.

- Det gælder alle steder, hvor der normalt står vand efter regnvejr, siger vagtchefen.

Tirsdag bliver ifølge DMI en grå dag med overvejende tørt vejr og temperaturer på op til 17 grader. Onsdag bliver der igen brug for paraplyen, for DMI's vejrudsigt forudsiger op til 14 millimeter regn.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce