Annonce
Fyn

Se dig for mandag morgen: Stadig meget vand på fynske veje

De steder, hvor der normalt står vand efter kraftigt regnvejr, kan også mandag morgen være oversvømmede - så vær opmærksom, lyder rådet fra Fyns Politi. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard.

Fyn: Efter en fredag, lørdag og søndag, hvor regnvejr øsede store mængder vand ud over Fyn, er der mandag udsigt til en mestendels tør efterårsdag. DMI lover nogen eller en del sol, dog med mulighed for lidt regn sidst på eftermiddagen og i løbet af aftenen.

Vinden, som mandag morgen er jævn til hård fra vest med kraftigere vindstød, aftager i løbet af formiddagen til en svag til jævn vind.

Men selvom der er udsigt til en mere tør mandag, bør man stadig være opmærksom på våde veje efter weekendens store mængder regn, siger vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.

Det er ifølge vagtchefen særligt på Vestfyn, omkring Aarup og ved Middelfart, der kan stå meget vand på vejene, men også i Odense kan der stadig være problemer.

- Det gælder alle steder, hvor der normalt står vand efter regnvejr, siger vagtchefen.

Tirsdag bliver ifølge DMI en grå dag med overvejende tørt vejr og temperaturer på op til 17 grader. Onsdag bliver der igen brug for paraplyen, for DMI's vejrudsigt forudsiger op til 14 millimeter regn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce