Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se den nye legeplads: Familieattraktion på vej til Faaborg

En rute kaldet "Penselstrøget" skal lede folk fra midtbyen og til legepladsen i Hans Rasmussens Have. Der kan blive små justeringer i projektet, men denne illustration er i store træk sådan, legepladsen kommer til at se ud. Illustration: Kompan

Kompan har indgået partnerskab med "Bevæg dig for livet" og "Plant et træ". Sammen skal aktørerne skabe rammen om et socialt og aktivt lege- og læringsmiljø i Hans Rasmussens Have.

Faaborg: Et mødested og en attraktion for hele byen.

Sådan lyder ambitionen for en ny legeplads, Faaborg-Midtfyn Kommune vil opføre i Hans Rasmussens Have i Faaborg. Fem legepladsaktører er kommet med forslag til anlægsopgaven, men kommunen har nu valgt Kompan som samarbejdspartner.

Legepladsen skal tage udgangspunkt i de sydfynske maleres univers og skal være en legeplads med rum til leg, aktivitet og motion med nærhed til naturen, som understøttes af solide og bæredygtige materialer, oplyses det i en pressemeddelelse.

Projektet er bygget op i to delprojekter: Første del af selve legepladsens, anden del er aktivitetsruten "Penselstrøget", som leder op til den nye lege- og aktivitetsplads.

Med små bakker og beplantninger skal der skabes en "landskabelig labyrint" på selve legeområdet, der vil skifte udtryk i takt med årstiderne og udvikle sig over årene.

"Inspirationen er fundet i naturen, hvormed det landskabelige træk bliver en del af legen og det sanselige univers, som går i tråd med de sydfynske malere, som ofte portrætterede legende børn i naturen", lyder det i pressemeddelelsen.

Skilte og QR-koder placeret på centrale steder i byen og på aktivitetsruten vil give historier og spændende fakta om Faaborg by og vil på den måde lede folk fra Faaborg Havn og til Hans Rasmussens Have.

Anlægsarbejdet begynder til sommer. Illustration: Kompan

Klar til oktober

Kompan har indgået et samarbejde med organisationerne "Bevæg dig for livet" og "Plant et træ".

"Plant et træ" arbejder for at øge kendskabet til træ og skabe større forståelse for træernes vilkår og vækst. Det sket blandt andet gennem børn i institutioner. Desuden arbejder "Plant et træ for", at der bliver plantet flere træer i det danske landskab.

"Bevæg dig for livet" arbejder for at udbrede glæden og muligheden for at dyrke fitness i en forening, både ude og inde. Det sker blandt andet ved at uddanne træningsinstruktører og etablere udendørs træningsfællesskaber.

"Med disse partnere vil Hans Rasmussens Plads skabe rammen om et socialt og aktivt lege- og læringsmiljø, som vil gavne borgere på tværs af alle generationer", lyder det i pressemeddelelsen fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Den indledende proces i arbejdet med legepladsen har i høj grad været præget af brugerinddragelse, hvor blandt andet børn og unge fra Faaborg Gymnasium, Børnebilledskole og Ungdomsskolen har bidraget med ideudvikling. De får nu lov til at kigge på projektet én gang til.

Over de kommende år skal der laves fire nye legepladser i Faaborg-Midtfyn Kommune. De skal ligge i Faaborg, Ringe, Nr. Lyndelse og Årslev. Den første bliver Hans Rasmussens Have i Faaborg. Planen er, at der skal tages første spadestik til juni, og legepladsen kan tages i brug til oktober. Den næste legeplads skal efter planen laves i Ringe i 2020.

Illustration: Kompan
Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce