Annonce
Odense

Se de seks forslag til Vesterbro bestemmer

Nis Jarl Jespersen er manden bag et af de seks forslag: Minigolfbanen. Foto: Christian Nordholt
Her kan man se, hvad beboerne i Vesterbro-kvarteret kan stemme om på torsdag.

Vesterbro er et af 10 områder i Odense, der har fået stillet 200.000 kr. til rådighed til at virkeliggøre idéer om, hvordan man kan skabe og styrke fællesskaber i området. På torsdag kl. 16-20 kan beboerne stemme i Jacobskirken, Thorsgade 40

Annonce

1: Glasværket - Vesterbro Kultur Center - 200.000 kr.

Foreningen Aktionsgruppen Skolerne Glasværket arbejder for at åbne skolen mod lokalsamfundet, invitere til forskellige aktiviteter og har mulighed for at facilitere de lokales egne aktiviteter og ideer til workshops, foredrag, koncerter, kunst, hobby, messer/udstillinger og fix-dine-ting værksteder.

Der vil blive iværksat en lang række aktiviteter fordelt over hele 2020 for at synliggøre de muligheder der er for de lokale beboere.

2: Minigolfbane mm. på Mejerigrunden - 200.000 kr.

Foreningen Vesterbro Minigolfs Venner ønsker at etablere en 9-hullers minigolfbane på 900 m2 areal, hvor der også vil blive etableret borde og bænke. Der er et stort ønske om et sted for fælles aktiviteter for børn og voksne på Vesterbro. Dette projekt forener samvær mellem generationer, og området vil også kunne bruges til fælles samvær med f.eks. fællesspisning.

3: Et kreativt Vesterbro - 15.000 kr.

En gruppe kunstnere er gået sammen om at synliggøre den kreativitet der er i området. Det kan være billedkunst, skrotkunst, strikning, keramik, musik, korsang, historiefortælling m.m.

Muligheden er at vise sine aktiviteter i sin egen bolig, baggård, have eller på et pop-op sted.

4: Dansetid - 10.000 kr.

En gruppe skuespiller elever vil samle beboere til dansetid. Fordi dans, musik, krop og rytme via sjæl og hjerte er samlende, sundt for så meget mere end "kun" kroppen og ikke mindst skide sjovt. Det vil foregå indendørs eller udendørs og vil blive instruere af en professionel - Renata Dias.

5: Laser Tag - 50.000 kr.

En beboer på Vesterbro synes vi skal lege med hinanden. Laser Tag er en leg, hvor du er udstyret med en laserpistol til at skyde de andre og et felt på kroppen, som du skal ramme. Det kan involvere hele familien og kan være holdbaseret, så man møder og samarbejder med nye folk i lokalområdet. Legen foregår udendørs på et afgrænset område, hvor man kan gemme sig bag mure, plankeværk eller bevoksninger.

6: Børnefest i Ansgar Kirke - 18.000 kr.

Ansgar Kirke inviterer børn og forældre indenfor til fest, hvor Sebastian Klein underholder. Formålet er at få Vesterbros øjne op for, hvad der sker i kirken af aktiviteter og dermed skabe fællesskab omkring kirken.

To stemmesedler

Torsdagens Vesterbro-vælgere får udleveret to stemmesedler. Ved den ene afstemning fordeles 100.000 kr., og her kan man kun stemme på enten kulturcenter eller minigolfbane. Det af de to forslag, der får flest stemmer, løber med de 100.000 kr.

Ved den anden afstemning, hvor der også fordeles 100.000 kr., kan man stemme på alle seks forslag. Det forslag, der får fleste stemmer, får de 100.000 kr., men hvis det er et af de forslag, der koster under 100.000 kr., gives resten af pengene til det forslag, der får næstflest stemmer og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce