Annonce
Odense

Se de seks forslag til Vesterbro bestemmer

Nis Jarl Jespersen er manden bag et af de seks forslag: Minigolfbanen. Foto: Christian Nordholt
Her kan man se, hvad beboerne i Vesterbro-kvarteret kan stemme om på torsdag.
Annonce

Vesterbro er et af 10 områder i Odense, der har fået stillet 200.000 kr. til rådighed til at virkeliggøre idéer om, hvordan man kan skabe og styrke fællesskaber i området. På torsdag kl. 16-20 kan beboerne stemme i Jacobskirken, Thorsgade 40

1: Glasværket - Vesterbro Kultur Center - 200.000 kr.

Foreningen Aktionsgruppen Skolerne Glasværket arbejder for at åbne skolen mod lokalsamfundet, invitere til forskellige aktiviteter og har mulighed for at facilitere de lokales egne aktiviteter og ideer til workshops, foredrag, koncerter, kunst, hobby, messer/udstillinger og fix-dine-ting værksteder.

Der vil blive iværksat en lang række aktiviteter fordelt over hele 2020 for at synliggøre de muligheder der er for de lokale beboere.

2: Minigolfbane mm. på Mejerigrunden - 200.000 kr.

Foreningen Vesterbro Minigolfs Venner ønsker at etablere en 9-hullers minigolfbane på 900 m2 areal, hvor der også vil blive etableret borde og bænke. Der er et stort ønske om et sted for fælles aktiviteter for børn og voksne på Vesterbro. Dette projekt forener samvær mellem generationer, og området vil også kunne bruges til fælles samvær med f.eks. fællesspisning.

3: Et kreativt Vesterbro - 15.000 kr.

En gruppe kunstnere er gået sammen om at synliggøre den kreativitet der er i området. Det kan være billedkunst, skrotkunst, strikning, keramik, musik, korsang, historiefortælling m.m.

Muligheden er at vise sine aktiviteter i sin egen bolig, baggård, have eller på et pop-op sted.

4: Dansetid - 10.000 kr.

En gruppe skuespiller elever vil samle beboere til dansetid. Fordi dans, musik, krop og rytme via sjæl og hjerte er samlende, sundt for så meget mere end "kun" kroppen og ikke mindst skide sjovt. Det vil foregå indendørs eller udendørs og vil blive instruere af en professionel - Renata Dias.

5: Laser Tag - 50.000 kr.

En beboer på Vesterbro synes vi skal lege med hinanden. Laser Tag er en leg, hvor du er udstyret med en laserpistol til at skyde de andre og et felt på kroppen, som du skal ramme. Det kan involvere hele familien og kan være holdbaseret, så man møder og samarbejder med nye folk i lokalområdet. Legen foregår udendørs på et afgrænset område, hvor man kan gemme sig bag mure, plankeværk eller bevoksninger.

6: Børnefest i Ansgar Kirke - 18.000 kr.

Ansgar Kirke inviterer børn og forældre indenfor til fest, hvor Sebastian Klein underholder. Formålet er at få Vesterbros øjne op for, hvad der sker i kirken af aktiviteter og dermed skabe fællesskab omkring kirken.

To stemmesedler

Torsdagens Vesterbro-vælgere får udleveret to stemmesedler. Ved den ene afstemning fordeles 100.000 kr., og her kan man kun stemme på enten kulturcenter eller minigolfbane. Det af de to forslag, der får flest stemmer, løber med de 100.000 kr.

Ved den anden afstemning, hvor der også fordeles 100.000 kr., kan man stemme på alle seks forslag. Det forslag, der får fleste stemmer, får de 100.000 kr., men hvis det er et af de forslag, der koster under 100.000 kr., gives resten af pengene til det forslag, der får næstflest stemmer og så videre.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce