Annonce
Indland

Se Danmark: Spejlblank sensommerstemning

Ringkøbing Fjord: Alt godt kommer jo til den, der venter, plejer man at sige. Tirsdagens fantastiske vejr havde bragt Deres udsendte ud på en lille aftentur blandt andet for at lufte dronen. Men da den var parkeret, lød der pludselig stemmer i rørskæret ved Bagges Dæmning. To kajakroere havde også fundet den fantastiske stemning, der denne aften var ude på en spejlblank Ringkøbing Fjord. Og som de padlede ud mod solnedgangen, forstår man jo godt hvorfor vi, der bor her i Naturens Rige, nyder naturen her omkring så meget. Foto: Jørgen Kirk

Hver dag rapporterer avisens fotografer fra begivenheder i læsernes lokalområde. Og hver dag samler vi de bedste billeder fra det halve af Jylland og Fyn i billedgalleriet Se Danmark.

Ringkøbing Fjord: Dronen var egentlig pakket væk, da pressefotograf Jørgen Kirk forleden var på billedjagt i det Vestjylland, han ynder at kalde Naturens Rige. Men pludselig stævnede to kajakroere ud fra rørskoven og satte kursen mod solnedgangen på den blanke fjord. Og så fik den erfarne fotograf et af sommerens smukkeste stemningsbilleder i kassen.

Annonce
Odense: Racedays afholder streetrace i Tietgenbyen ved Odense. Foto Birgitte Carol Heiberg
Esbjerg: Colorrun. Foto: Martin Ravn
Randers: MLTR spiller ved Open Air på Justesens Plæne. Foto: Annelene Petersen
Rårup: I Rårup holder man ikke byfest, men traktortræk. Foto: Søren Gylling
Bork Vikingemarked: Thor ville lege med. I weekenden var der vikingemarked i Bork Vikingehavn med over 3000 besøgende. Thor ville være med til festen, så han lavede et vældig rabalder, nogle lyn og lod det hele ledsage af regn og blæst. Så gælder det om at komme i læ, hvis man ikke er regnsikkert klædt på. Foto Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce