Annonce
Indland

Se Danmark: Sjælden oplevelse fra hestevogn

Nordfyn: Enebærodde er Fyns største hedeområde, og mange vælger at opleve odden fra hestevogn. Foto: Lasse Hansen

Hver dag kører avisens fotografer det have kongerige tyndt. Redaktionen har samlet deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Nordfyn: Enebærodde er Fyns største hedeområde, og mange vælger at opleve odden fra hestevogn, de få gange om året, det er muligt. Fotograf Lasse Hansen var med på sådan en tur, og vi har plukket et enkelt billede fra hans smukke fotoserie (OBS- betalt indhold).

Annonce
Kolind: Isbjørn i Skandinavisk Dyrepark. Foto: Kim Haugaard
Storebælt: Verdens største ubåd, den russiske "Dmitrij Donskoj" passerer Storebæltsbroen på vej til 100-års jubilæet for den russiske flåde i Sankt Petersborg. Foto: Michael Bager
Aabenraa: Der er mange tilmeldte til golfuge i Aabenraa Golfklub. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Randers: Sommerturister på besøg i Memphis Mansion i Randers. Foto : Søren E. Alwan
Vejle: Lotte Bernth. Foto: Benny F. Nielsen
Kolding: Publikum til Grøn Koncert. Foto: Annett Bruhn
Sønderborg: Den 12 meter høje støvle, som er vartegnet for Spejdernes Lejr 2017, bliver indviet. Foto: Claus Thorsted
Haarby: Røde Kors afholder ferielejer for 7-13 årige på Haarby Efterskole. Torsdag var der besøg fra Forsvaret, der kiggede forbi med en Fennec helikopter, mens motorcykelforeningen Riders With Heart bød på ture på medlemmernes motorcykler. Foto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce