Annonce
Danmark

Se Danmark: Rævejæger og familiehund

Vester Vedsted: De er rævejægerne over dem alle, og så er de psykisk afbalancerede og behagelige som medlemmer af familien. Jack Russell-terrier er navnet, og i weekenden var nogle af Danmarks - og Sveriges - fineste eksemplarer samlet i Vester Vedsted for at blive dømt af en dommer fra racens hjemland. England. Foto: Martin Ravn

Hver dag er avisens fotografer rundt i det halve land for at berette hjem til læserne. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Vester Vedsted: Danmarks fineste eksemplarer af hunderacen Jack Russell-terrier var til bedømmelse i weekenden. Med på sidelinjen var pressefotograf Martin Ravn som fik en fin lille billedserie fra arrangementet med hjem.

Annonce
Dømmestrup: Et stort, stråtækt hus i Dømmestrup syd for Odense udbrændte natten til mandag. Foto: Michael Bager
Esbjerg: En stor menneskemængde var mødt op, da højreekstremisten Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs lørdag eftermiddag tog opstilling foran Askelunden for at tale om, at muslimer bør forlade Danmark. Foto: Martin Ravn
Hvide Sande: Surferne er rykket til Hvide Sande, hvor det store Waterz stævne i disse dage foregår. Foto.Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];