Annonce
Indland

Se Danmark: Krydstogt med koldstart

Fredericia: Krydstogtskibet Viking Sky, som for knap en måned siden var i havsnød ud for Norges kyst, er ankommet til Fredericia - 11 dage forsinket. Skibet skulle have skudt den største krydstogtsæson i byens historie i gang 1. april. Det blev i stedet torsdag, hvor gæsterne blev mødt af slud og sjap. Foto: Peter Leth-Larsen
Som læsernes øjne i den jyske og fynske virkelighed rapporterer avisernes fotografer om livet i lokalområdet i billeder. Se nogle af deres bedste i dette daglige fotogalleri.

Fredericia: Starten på krydstogtsæsonen i Fredericia kom lidt forsinket fra start. Med 11 dages udsættelse ankom krydstogtsskibet Viking Sky i kulde, hagl og sjap. Skibet skulle have anløbet fæstningsbyen 1. april, men kom for nogle uger siden i havsnød ud for Norges kyst, og måtte aflyse den første aftale. Mange af skibets 930 passagerer havde dog husket paraplyer og regntøj, og fik bl.a. set byens volde an.

Annonce
Ringkøbing: For at rekruttere læger har Ringkøbing-Skjern Kommune inviteret en halv snes lægestuderende til området, hvor de er i praktik diverse steder. Men de skal også se byen. Tirsdag sidst på eftermiddagen var der "running sightseeing", hvor bevaringsforeningens næstformand, Søren Damgaard førte flokken af læger gennem byen og ud til Ro- og Kajakklubben, hvor de studerende fik en tur i kajak på Vonåen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tricktyv stjal penge fra svagtseende kvinde

Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce