Annonce
Danmark

Se Danmark: Historisk voldanlæg får frisk luft

Fredericia: HedeDanmark er i gang med at rydde Ravelinen, Danmarks Bastion og Kongens Bastion for træer og buske. Foto: Peter Leth-Larsen
Hver dag er avisens fotografer på farten i læsernes tjeneste for at fortælle historier om livet i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste bileder i dette daglige fotogalleri.

Fredericia: Det store fæstningsanlæg omkring Fredericia er for tiden ved at få sig en stor makeover, hvor det tætte krat og træer fjernes. Kongens Bastion, Danmarks Bastion, Ravelinen og en række mindre områder skal føres tilbage til deres udseende som kampklart forsvarsanlæg anno 1600-tallet, hvor svenskekrigene hærgede. Pressefotograf Peter Leth-Larsen sendte forleden sin drone på vingerne for at se det store anlæg fra fugleperspektiv og kom hjem med en meget seværdig billedserie.

Annonce
Randers: Konceptet Fodboldfabrikken, der er kendt fra flere af de større byer, kom i januar til Randers. I weekenden var der dømt både sjov og alvor, da to flokke af fyre gav den gas i bedste Messi-stil, inden der bagefter skulle drikkes øl. Foto: Anne Myrup Pedersen
Horsens: Basketball, pokalfinale HIC-Bakken Bears, Forum Horsens Foto: Søren E. Alwan
Vejle: Stort judostævne I DGI-Huset i Vejle. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce