Annonce
Indland

Se Danmark: Fandens mælkebøtte blev en levevej

Ejby: Mange haveejere har erklæret krig mod Fandens mælkebøtte. Hos Michael Mohr Jensen på Herrens Mark uden for Ejby er det lige modsat. Her sår de mælkebøtter i store marker. Mælkebøtterne bruges til fremstilling af mælkebøtteekstrakter, som bl.a. skulle virke godt på fordøjelsen. Mælkebøttemarkerne, som Michael Mohr Jensen faktisk bruger en del tid på at luge for ukrudt, høstes med en almindelig grønthøster. Foto: Peter Leth-Larsen
Avisens fotografer er hver dag på farten for at rapportere om mennesker og begivenheder i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Ejby: På Vestfyn er gårdejer Michael Mohr Jensen for tiden i gang med årets mælkebøttehøst, som gerne skulle resultere i 130.000 liter økologisk mælkebøtteekstrakt. Den vil til sidste ende i maverne på forbrugere i hele Norden og Nordtyskland. Pressefotograf Peter Leth-Larsen var en tur i luften over nichelandbruget, som nu også satser på at lave ekstrakt af rødkløver.

Annonce
Glud: Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner årets Ferguson dage på Ferguson Museet i Glud. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce