Annonce
Danmark

Se Danmark: Bønder på jagt efter en plastikkugle

Rårup: "The Blue Kangaroos" går til makronerne under træningen i Råruphallen. Foto: Morten Pape
Som læsernes øjenvidner i den jyske og fynske virkelighed er avisens fotografer hver dag på jagt efter gode billeder og historier i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Rårup. I Rårup Hallen løber op til 20 mænd rundt efter en hvid plastikkugle. De kalder sig “The Blue Kangaroos”, spiller floorball, hygger sig og er nogle bonderøve - på den gode måde. Fotojournalist Morten Pape var forbi den blandede flok mænd, der hver onsdag samler sig under kampråbet "en, to, tre, traktor!".

Annonce
Viborg: Viborg set fra dronehøjde. Foto: Morten Pedersen
Vejen: De nye vestvendte motorvejsramper ved Vejen Øst blev åbnet i går. Da afkørslen Vejen Vest ligger forholdsvis tæt på, var det nødvendigt at lade den østgående afkørsel fortsætte ind under broen, før den svinger til højre. Foto: Martin Ravn
Viborg: Viborg FH's spillere skal rystes sammen, bl.a. ved at samle affald Foto: Morten Dueholm
Rårup: I Rårup Hallen løber op til 20 mænd rundt efter en hvid plastickugle hver onsdag. De spiller floorball, hygger sig og er nogle bonderøve - på den gode måde. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce