Annonce
Assens

Se dagens smittetal: Sogn på Vestfyn opfylder to ud af tre kriterier for nedlukning

Indtil den 9. maj er det muligt at blive kviktestet på Peter Willemoesskolen. Du kan finde de aktuelle teststeder og åbningstider på www.assens.dk. Arkivfoto: Sandra Goldek
Dagens smittetal blev udgivet klokken 14, og tallene viser, at størstedelen af Assens Kommunes sogne er helt uden smittetilfælde.

Efter en nedlukning af Assens Sogn, hvor alle skoleelever måtte hjemmeundervises og de fleste fritidsaktiviteter indstilles, vidner de aktuelle smittetal om, at det lige nu går den rigtige vej.

Og det gælder ikke kun for Assens Sogn, der blev genåbnet i fredags. Hele 20 ud af kommunens 29 sogn har nemlig nul smittetilfælde, mens kun et enkelt sogn opfylder to ud af tre kriterier for en automatisk nedlukning.

Gamtofte Sogn, med 918 indbyggere, har nemlig lige nu et incidenstal på 654, og en positivprocent på 2,6, mens antallet af nye smittede i sognet er på seks den seneste uge.

Annonce

Det er derfor antallet af nye smittede, der redder sognet fra den samme automatiske nedlukning, som Assens Sogn var igennem i sidste uge, inden kriterierne blev lavet om, og sognet kunne genåbne.

De tre kriterier for automatisk nedlukning er:

  • Der er mere end 500 smittede pr. 100.000 borgere.

  • Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage

  • Positivprocenten er på 2,5 procent eller mere.

Tidligere blev et sogn automatisk nedlukket, hvis disse kriterier var opfyldt:

  • Der var mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere.

  • Der var 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage.

  • Positivprocenten var på 2 procent eller mere.

I bunden af sogne, hvor der er minimum et smittetilfælde, ligger Haarby Sogn, der lige nu har et incidenstal på 31 med en ny smittet samt en positivprocent på 0,3.

Tilbage til normalen

Peter Willemoesskolen var en af de skoler, der var interesse for, da Assens Sogn nedlukkede i sidste uge. Forinden nedlukningen af sognet oplevede skolen nemlig et mikroudbrud, hvor flere elever blev smittet med coronavirus, og skolen fik derfor et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at nedlukke skolen.

Skoleleder Thomas Lykkegaard Pedersen sagde derfor ja tak til at være lederen for den koordinerede indsats, der blev startet i forbindelse med både mikroudbruddet på skolen og det høje smittetryk i Assens Sogn, der især kredsede om boligområderne Korsvang, Østervang, Solvænget og Kildensmindevej.

Så mange er testet i weekenden

Assens Kommune har modtaget en opgørelse over antallet af testede fra virksomheden Carelink, der foretager kviktest i Region Syddanmark.

I alt er der aktuelt syv teststeder i Assens Kommune, hvor man kan blive kviktestet i weekenderne (fredag-søndag).

  • 30. april: 2225
  • 1. maj: 1640
  • 2. maj: 2136

Men fordi sognet nu er blevet genåbnet, på grund af de nye regler for automatisk nedlukning, er skolen tilbage på fuldt blus.

- Vi er tilbage til de planer, vi havde, inden vi sendte eleverne hjem, men de større elever er stadig kun tilbage fysisk i skole hver anden uge. Men ellers kører det, som det plejer, siger Thomas Lykkegaard Pedersen.


Vi er tilbage til de planer, vi havde, inden vi sendte eleverne hjem, men de større elever er stadig kun tilbage fysisk i skole hver anden uge

Thomas Lykkegaard Pedersen, skoleleder


Han fortæller, at der aktuelt er ingen nye smittetilfælde på skolen. Og incidenstallet for Assens Sogn er mandag på 106, hvor det sidste uge var på over 500.

Incidenstallet for hele Assens Kommune ligger desuden mandag på 73,3 bekræftede smittede pr. 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce