Annonce
Kerteminde

Se Blixen springe i poolen: 16 meter bassin med 22 grader varmt vand trækker vandhunde til

Nogle skavanker hos hunden kan afhjælpes ved en tur i svømmehallen. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg
Genoptræning, forkælelse eller hygge. Det er nogle af årsagerne til, at hundeejere bestiller svømmetur til deres bedste ven i det opvarmede bassin hos Bækkelund Hundepension.
Annonce

Tårup: Et 16 meter langt svømmebassin med en vandtemperatur på omkring 22 grader trækker flere vandglade hunde til Tårup ved Kerteminde.

Her har Gitte Sørensen og Mogens Andersen siden 2011 drevet Bækkelund Hundepension, hvor mange hunde opholder sig, når deres familier ligger på stranden eller ved en pool i et fjernt land.

I 2015 åbnede parret også en hundesvømmehal. Den får hundene til at logre af begejstring, når de sammen med deres ejere kører ind på gårdspladsen og ved, at de snart skal tage svømmetag med poterne.

For Gitte Sørensen er det dejligt, at svømmehallen er blevet så populær.

- Vi havde en langsom opstart, men det var jo også bare ment som et supplement til det, vi har her, siger Gitte Sørensen.

Mange hunde er meget ivrige efter en tur i vandet. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg

På den måde har hun og Mogens Andersen også sørget for, at de hunde, de har i pension, kan komme på badeferie med all inclusive ligesom deres ejere, hvis hundejerne tilkøber nogle badeture til de firbenedes ophold.

Der er også flere hundeejere udefra, som kommer og besøger svømmehallen, og her i vinter har der været mange hunde i bassinet, fortæller Gitte Sørensen og siger, at der dagligt er kommet op til seks hunde i svømmehallen.

Annonce

Svømmehallen midlertidigt lukket

Lige i øjeblikket må de hunde, der benytter svømmehallen dog styre deres vandglæde, for bassinet skal have nyt folie i bunden og er derfor lukket frem til uge 5.


Der er også flere hundeejere, der bruger bassinet, fordi de ligesom, når man tager sine børn med i svømmehallen, gerne vil give deres hund en sjov dag.

Gitte Sørensen, Bækkelund Hundepension


- Der var kommet nogle utætheder, der betød, at der begyndte at sive vand ind under foliet. Derfor skulle det ordnes, inden der trak vand ind til jernet, forklarer Gitte Sørensen.

Det er i særdeleshed om vinteren, at svømmehallen ved Bækkelund Hundepension bliver brugt. Det er muligt at booke sig ind på en halv time, men der er også flere, der snupper en hel time.

- Nogle køber et årskort, og så kommer de en time en eller to gange om ugen, fortæller Gitte Sørensen og tilføjer, at det er muligt at have mere end hund med.

Flere af de folk, der tager deres firbenede ven med til svømmehallen er fra Odense, Nyborg og Nordfyn.

Ved en tidligere lejlighed holdt Bækkelund Hundepension åbent hus, hvor de viste deres faciliteter frem. Arkivfoto: Nils M. Svalebøg

- Mange af de hunde, der kommer, kommer også på grund af genoptræning og vedligeholdelse af muskler, fordi dyrlægen har anbefalet det.

- Men der er også flere hundeejere, der bruger bassinet, fordi de ligesom, når man tager sine børn med i svømmehallen, gerne vil give deres hund en sjov dag, fortæller Gitte Sørensen.

- Det er ofte sådan, at hvis det er rigtigt møgvejr, mærker vi, at der kommer lidt flere end på de dage, hvor der er høj solskin. Så går folk hellere end tur med hunden.

Britt Tank er både hundefrisør og hundefysioterapeut og har klinik lige ved siden af hundesvømmehallen ved Bækkelund Hundepension. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

Bækkelund Hundepension har nærmest også sin helt egen spa – og wellnessafdeling, for i samme bygning som svømmehallen er også Britt Tank, der er hundefrisør og også udfører fysioterapi på hunde.

Hun åbnede sin klinik i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce