Annonce
Nyborg

Se billederne: Veteraner blev hyldet på Nyborg havn

På billedet ses veteranerne på ræd og række. Blandt de fremmødte var også familier. Foto: Mathias Banke

I anledning af den nationale flagdag samledes Nyborg Kommunes veteraner ved Nyborg Marineforening på havnen.

Nyborg: I Danmark har vi national flagdag 5. september. Det er en dag, hvor vi hylder Danmarks udsendte soldater og veteraner. I Nyborg blev dagen markeret med en ceremoni ved Nyborg Marineforening. Hyldesten begyndte klokken 13.45, og alle veteraner, der bor i Nyborg Kommune, var inviterede.

Det var foreningen selv, der afholdte arrangementet i samarbejde med Nyborg Kommune. Veteranerne stod på ræd og række foran marineforeningen, da der blev budt velkommen af foreningens næstformand, Arne Petersen. Derefter indtog borgmester Kenneth Muhs (V) foreningens hævede terrasse, og introducerede sognepræsten Knud Erik Kristensen, der selv har været udsendt.

Kenneth Muhs, der har rang af major, holdt en tale, hvori han også opfordrede til ét minuts stilhed for de soldater, der har mistet livet under udsendelse. Kenneth Muhs har selv været udsendt to gange. Senest i 2010 på Balkan. Han mener, at det er vigtigt, at vi markerer en dag som i dag.

- Vi har som nation igennem mange år udsendt danske kvinder og mænd på vegne af Danmark på missioner rundt om i verden. Det følger der en forpligtigelse med. Både det at tage sig af syge og sårede, at ære de faldne samt mødes og huske den indsats, som veteranerne har gjort for Danmark. Det er vigtigt, at vi her i Nyborg Kommune afholder en højtidelighed med veteranerne, hvor vi mødes, husker og ærer den indsats, de har gjort, sagde han.

Annonce
Alle veteranerne trodsede sensommervarmen og stod i deres uniformer med dekorering. Foto: Mathias Banke
Borgmester Kenneth Muhs holdte tale for veteranerne. Han er selv major i den danske hær og har været udsendt af to omgange. Foto: Mathias Banke
Sognepræsten Knud Erik Kristensen holdte tale om de gange, som han har været udsendt. Som præst har han lyttet til og støttet udsendte soldater. Foto: Mathias Banke
Salut til ære for veteranerne og de udsendte. Foto: Mathias Banke
En del af besætningen fra flådens patruljefartøj Nymfen var med til ceremonien. Foto: Mathias Banke
Patruljefartøjet Nymfen havde lagt til i Nyborg havn. Den var dog klar til at sejle med det samme i tilfælde af, at skibet og dets besætning blev kaldt til søs. Foto: Mathias Banke
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce