Annonce
Odense

Se billederne: Tusinder strømmede til Hesbjerg Slot

Naturen har gennem tiden ædt sig ind på slottet, der i dag ligger godt gemt i skoven.

Åbent hus på Hesbjerg Slot ved Odense blev en publikumsmagnet

Hesbjerg SlotMåske var det fordi det i årtier har ligget hengemt i skovene vest for Odense. I hvert fald valgte tusindvis af fynboer at bruge lørdag eller søndagen på at besøge Hesbjerg Slot, der for første gang i nyere tid blev åbnet op for offentligheden over flere dage.

- Vi regner med at der dukkede op mod 4000 op. Det er jo svært at give et helt præcist tal, for folk har jo gået rundt i området. Men der har været rigtig mange og folk har været positive, siger Carsten Bagge Laustsen, der er medlem af bestyrelsen for Hesbjergfonden, der ejer slottet og den jord, hvor en alternativ landsby siden 70'erne er vokset op.

Planer om at indrette slottet som en kloster blev skrinlagt 1. maj og nu bliver slottet for fremtiden åbnet mere op for offentligheden gennem koncerter, udstillinger og andet, der kan passe til stedets ånd og historie.

Den tidligere ejer Jørgen Laursen Vigs ting står stadig tilbage i huset. Bl.a. en stor bogsamling, som man også kunne få lov at se.
Egentlig skulle det omdannes til et kloster, men de planer er nu skrinlagt. At den sidste ejer var teolog og den sidste beboer nonne fornemmer man dog.
Carsten Bagge Laustsen er medlem af bestyrelsen Hesbjergfonden, der ejer slottet. Nu er planen at åbne mere op.
Hos Cafe Kram i den alternative landsby, kunne gæsterne købe pandekager eller en tår kaffe. Adgangen til slotte var gratis. Alligevel valgte mange at lægge penge i den gode sags tjeneste.
Næsten 4000 regner man med gik gennem porten op til slottet i løbet af lørdag og søndag. Slotte er nu lukket igen for offentligheden.
Billedkunsteren Tine Hind udstillede sine værker i slottet med ferinsering søndag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Frodig kulturfantasi midt i et corona-år

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce