Annonce
Middelfart

Se billederne: Totalridset bil kan koste Malte dyrt

Malte Jessien Pedersen frygter, at han hænger på en stor regning, efter en eller flere ukendte gerningsmænd har været på spil med en skarp genstand. Privatfoto.

Middelfart: Dybe ridser overalt på 24-årige Malte Jessien Pedersens sorte Mitsubishi Lancer fra 2008 kan komme til at koste den unge mand dyrt.

Natten mellem tirsdag klokken 22 og onsdag klokken 3.30 var en eller flere ukendte gerningsmænd på spil med en skarp genstand, da bilen holdt parkeret ved boligkomplekset Skovgården i Middelfart.

Nu står den 24-årige bilejer med udsigt til en mulig stor regning, hvis ikke forsikringsselskabet kommer ham til undsætning.

Han kører til træf og udstillinger med bilen og har postet i omegnen af 60-70.000 kroner i udstyr i den.

- Det er træls. Jeg har brugt så mange timer på den bil. Jeg har ikke snakket med taksatoren endnu, men ud fra det, min mekaniker har sagt, risikerer jeg, at bilen bliver kaldt totalskadet, fortæller Malte Jessien Pedersen, der i kraft af sin unge alder står med en relativ høj selvrisiko.

Han frygter, at han i sidste ende kommer til at stå med en dyr regning til lakering og selvrisiko.

- Det kan i sidste ende komme til at koste mig 45.000 kroner. Folk skal lade være med at pille ved andres ting, siger Malte Jessien Pedersen, der har anmeldt episoden til politiet, men ikke har de store forhåbninger til, at sagen bliver opklaret.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte Fyns Politi på 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce