Annonce
Middelfart

Se billederne: Totalridset bil kan koste Malte dyrt

Malte Jessien Pedersen frygter, at han hænger på en stor regning, efter en eller flere ukendte gerningsmænd har været på spil med en skarp genstand. Privatfoto.

Middelfart: Dybe ridser overalt på 24-årige Malte Jessien Pedersens sorte Mitsubishi Lancer fra 2008 kan komme til at koste den unge mand dyrt.

Natten mellem tirsdag klokken 22 og onsdag klokken 3.30 var en eller flere ukendte gerningsmænd på spil med en skarp genstand, da bilen holdt parkeret ved boligkomplekset Skovgården i Middelfart.

Nu står den 24-årige bilejer med udsigt til en mulig stor regning, hvis ikke forsikringsselskabet kommer ham til undsætning.

Han kører til træf og udstillinger med bilen og har postet i omegnen af 60-70.000 kroner i udstyr i den.

- Det er træls. Jeg har brugt så mange timer på den bil. Jeg har ikke snakket med taksatoren endnu, men ud fra det, min mekaniker har sagt, risikerer jeg, at bilen bliver kaldt totalskadet, fortæller Malte Jessien Pedersen, der i kraft af sin unge alder står med en relativ høj selvrisiko.

Han frygter, at han i sidste ende kommer til at stå med en dyr regning til lakering og selvrisiko.

- Det kan i sidste ende komme til at koste mig 45.000 kroner. Folk skal lade være med at pille ved andres ting, siger Malte Jessien Pedersen, der har anmeldt episoden til politiet, men ikke har de store forhåbninger til, at sagen bliver opklaret.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte Fyns Politi på 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce