Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Svedig tyvstart på Outdoor Sydfyn

Alex G. Jørgensen, Faaborg ØH, runder Klokketårnet før holdkammeraterne. Foto: Torsten Cilleborg
600 deltog i Team Run. Den store friluftsevent svømmes for alvor i gang fredag eftermiddag

Faaborg-Midtfyn: Outdoor Sydfyn, årets store friluftsbegivenhed i Faaborg, blev løbet - og svedt - i gang fra havnepladsen torsdag aften, da 600 løbere, satte det lange ben forrest på en smuk tur langs Langelinie og tilbage gennem gågaden.

Ret skal være ret: En stor del af skaren nød turen i adstadigt tempo, og i virkeligheden var det også lidt af en tyvstart, for faktisk sker den officielle åbning først fredag eftermiddag, når 30 havsvømmere hopper i vandet fra skibet "Fylla" og svømmer en km ind til havnebadet og sætter gang i løjerne.

Det er nu ottende gang, begiveheden, der i 2012 startede som Faaborg Outdoor Event, afvikles, og det ventes at omkring 2500 mennesker vil tage del i aktiviterne, et pænt stykke fra den ambitiøse målsætning, der blev fra starten blev sat om at nå 20.000 deltagere i 2020.

Ikke desto mindre er Outdoor Sydfyn støt og roligt vokset i motionisternes bevidsthed, og den aktive weekend sætter sit positive præg på Faaborg. Således er kan Ulrich Bastrup, den nye direktør på Hotel Faaborg Fjord, melde fuldt belagt på byens største hotel, her hvor sæsonen ellers går lidt på hæld.

Team Run, hvor løbere stiller op i hold og løber en 2,4 km lang rute, det antal gange man har kræfter til i løbet af 90 minutter, er en af begivenhedens helt store trækplastre, blandt andet fordi Faaborg-Midtfyn Kommune og masser af foreninger og virksomheder bakker solidt op og kombinerer motion med kollegialt samvær. Og så er det også en kærkommen lejlighed for områdets hurtigste løbeklub, Horne Løbeklub, til at vise gode ben. Gutterne herfra var klart hurtigst på ruten igen i år.

Weekenden igennem er der masser af mulighed for selv at prøve aktiviteter på og ved Havneparken.

Annonce
600 løbere viste gode ben rund i Faaborg, da Team Run tyvstartede Outdoor Sydfyn. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce