Annonce
Nordfyn

Se billederne: Så kom julen til Søndersø

Foto: Mikkel Hamann Jensen

Der blev danset om juletræet, sunget og givet ønsker til julemanden, da julen for alvor indtog Søndersø.

Søndersø: - Ti, ni, otte, syv, seks, fem, fire, tre, to, en, NU!

Mere end en nedtælling skulle der ikke til, før juletræet pludseligt funklede om kap med aftenhimlen og lyste samtlige af Søndersø-borgernes ansigter op i byparken.

Mens hestevogne trillede afsted på vej Toftekær-vejen tæt ved de mange beskuere, begyndte musikken at trylle juletoner frem i den kolde natteluft.

Julemanden og julemor tog barn efter barn i hånden og dansede rundt om det glimtende store grantræ. En dans bestående af adskillige kæder og lag, da op mod 200 havde fundet ned til juletræstændingen og julemandens ankomst.

Efter tre julesalmer havde julemanden og hans kone rigeligt med tid til at modtage ønsker og endda ønskelister fra flokken af børn, mens forældrene tog smartphonebilleder i massevis. Og til at varme sig på stod de to spejdergrupper i Søndersø klar med varm gløgg.

Ja, så kom julen for alvor til Søndersø.

Annonce
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Foto: Mikkel Hamann Jensen
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bombetrussel førte til evakuering af IC3-tog

1994 En bombetrussel, der i går blev indtelefoneret til billetkontoret på banegården i Odense, betød, at et IC3-tog blev evakueret og togdriften afbrudt i 20 minutter. Meldingen lød på, at en bombe på et tog ville eksplodere kl. 7.45 – og det fik DSB til at rette søgelyset mod et tog, der netop skulle afgå fra Fredericia. Toget blev tømt for passagerer og kørt ud på et øde sidespor uden at noget skete. For en sikkerheds skyld valgte man at standse alle forbipasserende tog i 20 minutter omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skulle ske. Vicekriminalkommissær Jørgen Mikkelsens, Fredericia Politi, siger, at politiet tager altid den slags anmeldelser alvorligt – selv om der næsten altid er tale om tomme trusler. 1969 Takstforhøjelsen i de odenseanske bybusser skabte ingen vanskeligheder i morges. Bybuschaufførerne mærkede ingen reaktioner på den ekstra femøre, som folk tilsyneladende tog i stiv arm. Det hele var også nøje tilrettelagt med tydelige skilte og anden oplysning om de nye priser. Takstforhøjelsen ved vedtaget i byrådets møde i aftes med kun Alfred Andersen (SF) som modstander. De to bybusdirektører Høffding og Westergaard ilede ud fra byrådssalens tilhørerloge for at give deres personale besked om forhøjelsen, og hele natten blev der arbejdet med at montere skilte og skifte poletposer ud, så man var klar til de nye priser straks fra morgenstunden. 1944 Som følge af den mørke boligsituation i Odense har formanden for socialudvalget, overportør C.V. Jørgensen og formanden for de kommunale bygninger, kontorbestyrer Georg Jørgensen, for nylig været i København for at forsøge at skaffe nogle barakker til hurtig opstilling. Men i aftes vendte C. V. Jørgensen hjem med uforrettet sag, da det ikke var muligt at få bevilget træ til nye barakker. Årsagen til den akutte bolignød i Odense skyldes ikke tilflyttere men skal søges i de mange giftermål. Hver uge bliver 20-30 par gift i denne tid, og de skal jo have et sted af bo. Man kan jo ikke forhindre folk i at gifte sig, men når der kun opføres så nye boliger, skal det selvfølgelig give boligmangel.

Annonce