Annonce
Middelfart

Se billederne: Nu flytter gederne endelig ind på Egebo

To hungeder - mor og datter - flyttede mandag ind på plejehjemmet Egebo i Ejby. Foto: Sofie Secher Karlsen
Efter lang tids venten flyttede to hungeder mandag formiddag ind på plejehjemmet Egebo i Ejby.

Ejby: To græsædende, hvide beboere med horn og klove flyttede mandag ind på plejecentret Egebo. Med hjælp fra både private og lokale erhvervsdrivende har plejehjemmet den seneste tid indsamlet de 20.000 kroner, som en gedefold koster. Gederne låner plejehjemmet af Thorkild Kjær i sommermånederne.

Gedefolden er en af de forandringer, plejehjemmet har lavet på de udendørs områder de seneste år, hvor der både er blevet plads til blomsterbede og stier.

- Puljen vi fik til at anlægge haven for, kunne ikke række til hele havearealet, og derfor stod vi med et område mellem hus 15 og 17, hvor der stadig kun var græsplæne og et par sørgelige buske, fortæller Marianne Quorning, plejehjemsleder på Egebo.

I dag er der stadig græs mellem de to huse, men i stedet for en plæneklipper er to hungeder - mor og datter - flyttet ind.

Formålet med gederne på plejehjemmet er - udover at skabe liv og trivsel - at både dagplejere, børnehaver og andre, får lyst til at komme forbi og hilse på de nye beboere.

Annonce
Både beboere, pårørende, personale og en 1. klasse fra Ejby Skole så nysgerrigt til, da de to geder blev sluppet ud. Foto: Sofie Secher Karlsen

Hvad skal gederne hedde?

Både plejehjemmets beboere, pårørende og personalet var med, da det røde bånd til indhegningen blev klippet mandag formiddag. Også en 1. klasse fra Ejby Skole så nysgerrigt til, da de to hvide geder blev ført fra en lukket trailer og ind i gedefolden.

I den forbindelse annoncerede Marianne Quorning, at de to hungeder endnu ikke har fået navne. Der er derfor udskrevet en navnekonkurrence, som løber til og med den 14. juni. Herefter beslutter plejehjemmet, hvilke af de foreslåede navne, der passer bedst til gederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce