Annonce
Middelfart

Se billederne: Middelfart svedte til jazz og tarteletter

Tre vennepar nød både jazz og kolde drikke i solen lørdag eftermiddag. Fra venstre: Jenni Rasmussen, Knud Rasmussen, Henry Jespersen, Kurt Lauridzen, Ingrid Lauridzen og Poula Jespersen. Foto: Mette Mørk

Kombinationen af solskin, kolde fadøl og jazzmusik har de seneste dage lokket musikglade gæster fra nær og fjern til Middelfart. For mange af dem er Middelfart Jazzfestival en tradition, som holdes ved lige år efter år.

Middelfart: - Det er stemningen. Vi synes, det er så hyggeligt, fortæller Jenni Rasmussen, som sammen med sin mand Knud, er stødt på to hold venner. Sammen har de taget plads ved et af de lange træborde på Torvet.

På hele torvet sidder folk i små eller større grupper og taler lavmælt sammen, mens de nyder en kold fadøl, et glas vin eller en sodavand og Odense Bandens stemningsfulde jazz. Fra oven bager solen, og derfor er menneskemængderne særligt store under parasollerne.

En plads i skyggen har Jenni og Knud Rasmussen og de to hold venner dog ikke været så heldige at få. Heldigvis har de lært af fredagens bitre erfaring og har taget hatte på for at skærme sig mod sommersolen. De var nemlig også afsted til Middelfart Jazzfestival fredag eftermiddag.

- Det var noget andet i gamle dage. Jeg ved ikke, om det var hyggeligere, men det var i hvert fald noget andet. Musikken har forandret sig, fortsætter Jenni Rasmussen.

Det er resten af bordet enige i. Musikken er ikke, som den var for 20 år siden. De tre par er enige om, at musikken er blevet mere moderne - måske for at trække et yngre publikum til, og det er måske også ok.

- Vi kom jo ikke, hvis vi syntes det var ringe, konkluderer Jenni Rasmussen.

Annonce
Fra klokken 11 til 15 var det Odense Banden, der spillede op på Torvet i Middelfart. Bandet slår sig op på traditionel jazz med rødder tilbage til både 50'erne og 60'erne. Foto: Mette Mørk

Støtter det lokale

- Noget af det, der er så fantastisk ved det er, at man støder på mange, man kender herinde. Vi kom egentlig hver for sig, fortæller Jenni Rasmussen og peger mod de andre omkring bordet.

Især Henry Jespersen nikker under sin beige-farvede kasket.

- Ja, nu har jeg jo været pensionist i ni år, og herinde støder jeg altid på gamle kolleger, det er hyggeligt, fortæller han.

Snakken går om bordet, og de seks festivalgæster bliver enige om, at selvom jazzen er gratis, så er det vigtigt at købe noget at drikke. Både for at opretholde væskebalancen i varmen, men endnu vigtigere - for at støtte det lokale.

Odense Banden er begyndt at pakke grejet sammen og flere siver fra Torvet og ned mod Gl. Havn, hvor Elton Jazz går på kort efter.

Torvet var fyldt, da Odense Banden lørdag spillede jazz i fire timer i forbindelse med Middelfart Jazzfestival. Foto: Mette Mørk
Langt de fleste gæster huskede at få nok at drikke i sommervarmen. Foto: Mette Mørk
Fra klokken 11 til 15 var det Odense Banden, der spillede op på Torvet i Middelfart. Bandet slår sig op på traditionel jazz med rødder tilbage til både 50'erne og 60'erne. Foto: Mette Mørk
Gæsterne kom lørdag fra nær og fjern for at nyde jazz på Torvet og Gl. Havn. Foto: Mette Mørk
Jazzfestivalen i Middelfart 2018 trak mange gæster. Foto: Mette Mørk
Der var opstillet lange træborde på det meste af Torvet i forbindelse med Middelfart Jazzfestival. Foto: Mette Mørk
Torvet var fyldt, da Odense Banden lørdag spillede jazz i fire timer i forbindelse med Middelfart Jazzfestival. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce