Annonce
Debat

Se billederne: Luksushytte i otte meters højde hitter som hotel

Otte meter oppe er Løvtags foreløbigt enlige hytte placeret. Udlejningen af hytten er foreløbig gået strygende, så kvarteten af idemagere bag projektet er ved at skaffe financiering til yderligere otte hytter. Foto: Løvtag
En eksklusiv træhytte med Hay-indretning er det første trætop hotel i Danmark. Idéen er, at det krævende midtbymenneske trækkes ud i naturen med arkitekttegnet luksus - i nye højder.

AARHUS/MARIAGER FJORD: Løvtag hedder Danmarks nye hotel oppe blandt løv-trætoppene i otte meters højde, hvor 25 kvadratmeter luksus i hver hytte venter de krævende gæster.

- Der er masser af muligheder for at overnatte i naturen i sheltere eller på camping. Nogle kræver mere komfort, og dem giver vi nu muligheden for at komme tæt på naturen. Vi lokker med en eksklusiv oplevelse for folk, som kræver lidt mere. Det er vi fuldt bevidste om, siger Rasmus Lybæk.

Højbjergenseren er idémand og grundlægger af den første af ni eksklusive træhytter i toppen af hans fars skov i Als Odde ved Mariager Fjord - nord for Randers. Sammen med tre andre har Rasmus Lybæk fundet alle spareskillingerne frem og lagt dem oven i de 400.000 kroner, som EU støtter projektet med, samt lån, firkløveret har optaget.

Løvtag er det første af sin art, og udspringer som så mange andre gode idéer af en god snak.

- For otte år siden gik jeg en tur med min far på hans jord, hvor jeg har leget som barn. Vi talte om, hvor svært det er at få en bedrift med nytteskov til at løbe rundt i Danmark. Det er et superfedt, flot og naturskønt sted - og så var idéen der, siger Rasmus Lybæk, der til daglig arbejder med sin app Useeum, der giver museumsgæster en ekstra oplevelse landet over.

Annonce

Fakta

  • Hotellet ligger i en lille skov ved Als Odde. Skoven er en blanding af løv- og nåleskov, og i store dele af den er skovbunden dækket af et lag mos. Hvis man er heldig – og stille – kan man fra tid til anden opleve rådyr i skoven
  • Hytten er bygget i et stort fyrretræ på en lille høj i skoven, der lokalt er kendt som Dværghøj. Foran den er et lavereliggende område med spredt bevoksning, som giver en skøn udsigt fra hytten og lader solen skinne ind om eftermiddagen
  • Fjorden tilbyder fiskemuligheder i international klasse og er særligt kendt for sine store og velsmagende fjordørreder

Kilde: Løvtag

Rift om den dyre luksushytte

Løvtag, der åbnede med den første hytte for et par dage siden, skiller sig ud fra de få andre lignende koncepter med et stort fokus på komfort og luksus. Hytten er arkitekttegnet, indretning består af Hay-møbler, og så er der fuldt funktionelt toilet, bad og køkken samt en tagterrasse i otte meters højde. Idémændene betegner hytten som en "fuldblods-getaway" i naturskønne omgivelser blot 75 minutters kørsel fra Aarhus. Prisen for hytten til fire personer er 2.750 kroner for en overnatning.

Hytten har fire sovepladser - en dobbeltseng og en sovesofa. Prisen er for 1-2 gæster, og den inkluderer en let morgenmad med hjemmebagt knækbrød, smør, økologisk marmelade, kaffe, te og juice.

- Vi er kommet rigtig godt i gang. Vi har kun 20 ledige dage resten af 2019, så jeg tror, vi må i sving med at rejse noget mere kapital, så vi kan begynde at bygge de næste hytter, siger Rasmus Lybæk.

Løvtags hytte er tegnet af arkitekt Sigurd Larsen og består af et åbent stueplan. Den er bygget omkring et stort, gammelt fyrretræ, som går igennem både stue og tagterrasse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce