Annonce
Middelfart

Se billederne: Ildtornado og gode råd om genbrug til Naturens dag

Masser af nysgerrige blikke til Naturens dag på Hindsgavl Naturcenter, som var et blandt mange steder i kommunen, hvor der var naturaktiviteter søndag. Foto: Daniel Kofoed.

Middelfart: Der var både cola-bomber og ildtornadoer, da Kåre og Emils videnskabsshow løb over stablen på Hindsgavl Naturcenter til Naturens dag søndag.

Her fik både børn og voksne en på opleveren.

Efter showet stod Det Danske Spejderkorps klar med bål, og biologielever fra Middelfart Gymnasium viste edderkopper og andre småkravl frem.

Naturens dag handler også om, hvordan vi passer på den.

Derfor var Middelfart Kommunes affalds- og genbrugsmedarbejdere kørt i stilling med den nyeste skraldevogn og en mindre hær af medarbejdere i de gule uniformer, der tegnede og forklarede om seneste nyt indenfor affaldssortering, da alle husstande snart skal til at sortere i tre spande fremfor én i dag.

Siden sidste efterår har knap 400 husstande i Strib haft de tre spande, og det er ifølge renovationsmedarbejder Dorte Pedersen blevet taget godt imod efter en indkøringsperiode:

- Folk har taget rigtig fint imod det, og de har været gode til at sortere, siger Dorte Pedersen, der i dagens anledning fik titlen genbrugsvejleder.

Annonce
Hans og Marie Enderlein havde taget sønnerne Carl, Christian og Aksel med til Naturens dag på Hindsgavl Naturcenter, hvor biologieleverne Carl Warncke og Oskar Finnemann viste smådyrene frem. Foto: Daniel Kofoed.

Flere nye skraldebiler på vej

Dorte Pedersen kører selv på ruten i Strib og fortæller, at det er forholdvis få gange, hvor renovationsmedarbejderne har reageret på en forkert eller manglende sortering.

Og så er arbejdsgangen også ny og spændende for de ansatte.

- Det er en god måde, det er startet på, hvor vi har kunnet tage nogle af børnesygdommene, og så er det en helt anden måde at arbejde på for os på, siger Dorte Pedersen, der havde travlt med at vise skraldebilen frem for de nysgerrige sjæle.

Hun kunne desuden fortælle, at der er bestilt yderligere fire af de nyeste skraldebiler, som både kan åbne låget på skraldespanden og tømme en todelt spand på én gang.

En ildtornado var et af højdepunkterne til under videnskabsshowet med Kåre og Emil. Foto: Daniel Kofoed.
Mange nysgerrige blikke til videnskabsshowet. Foto: Daniel Kofoed.
Mange nysgerrige blikke til videnskabsshowet. Foto: Daniel Kofoed.
Mange nysgerrige blikke til videnskabsshowet. Foto: Daniel Kofoed.
Mange nysgerrige blikke til videnskabsshowet. Foto: Daniel Kofoed.
Mange nysgerrige blikke til videnskabsshowet. Foto: Daniel Kofoed.
Det Danske Spejderkorps var også mødt op. Foto: Daniel Kofoed.
Den nyeste renovationsvogn var også vældig populær. Foto: Daniel Kofoed.
Her demonstrerer Dorte Pedersen, hvordan skraldevognen kan tomme en todelt spand i et hug. Foto: Daniel Kofoed.
En cola-bombe blev også skudt af. Foto: Daniel Kofoed.
Og flere eksperimenter blev det til. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce