Annonce
Sydfyn

Se billederne: Hjaltes vej fra Admirals til NFL draften

Arkivfoto: Arkansas Razorbacks Communications
Hjalte Froholdt begyndte at spille amerikansk fodbold som 10-årig i Svendborg Admirals. Nu står han foran at blive draftet i den amerikanske footballliga, NFL, som den kun anden dansker.

Brødtekst

Annonce

2008

Arkivfoto: Tim K. Jensen

Hjalte Froholdt (forrest til venstre) begyndte at spille amerikansk fodbold på Svendborg Admirals U12-hold. Billedet her er fra 2008.

2010

Arkivfoto: Asbjørn Sand

Det lader ikke til at være alle amerikanske medier, der har fanget, at Hjalte Froholdt faktisk har spillet football i en del år. Her er han forrest til højre for Svendborg Admirals.

2012

Privatfoto

Hjalte Froholdt var ikke nem at stoppe i Svendborg-uniformen.

2012

Privatfoto

Fra sommeren 2012 var Hjalte Froholdt udvekslingsstudent på Warren G. Harding high school i Ohio i et år. Og han satte et aftryk på skolens footballhold, hvilket blev bemærket på en række universiteter.

2013

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.

Efter et år i Ohio vendte han tilbage til Danmark for en stund. Her styrketræner han med sin bror, Lars Froholdt, i Performance Gym i Svendborg.

2014

Arkivfoto: Rumle Skafte

Mens han var i Danmark flyttede familien til Malmø. Hjalte Froholdt læste enkeltfag på en HF-uddannelse, og tørnede ud for Søllerød Gold Diggers - og spillede på det danske football-landshold med sin bror, Lars.

2014

Arkivfoto: Hans-Henrik Dyssel.

Men retur til USA skulle han, og han færdiggjorde sin ungdomuddannelse på IMG Academy i Florida.

2014

Privatfoto

Hvor han blandt en perlerække af stipendiumtilbud fra nogle af landets allerstørste football-skoler takkede ja til en aftale med University of Arkansas fra 2015. Her er han sammen med sin far, Hans Froholdt, mor Lisa Froholdt og søster Lea Froholdt.

2015-2018

Arkivfoto: Arkansas Razorbacks Communications

I Arkansas fik han en svær start på den defensive linje, og efter et år blev han flyttet til den offensive linje, hvor han spillede sine sidste tre år på guard og center-positionerne.

2019

Arkivfoto: Arkansas Razorbacks Communications

Her slog han til gengæld igennem, og blev blandt kaptajn på holdet. Nu er han altså klar til den årlige draft, hvor landets bedste collegespillere skal vælges af de 32 professionelle NFL-hold.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce