Annonce
Nyborg

Se billederne: Historisk optog i sommervarmen

Under det første optog i begyndelsen af juli silede regnen ned, og de mange flotte kostumer fik mere karakter af våddragter. Det var langt fra tilfældet denne lørdag, hvor solen skinnede fra en blå himmel. Foto: Kasper Riggelsen
For sidste gang i denne sæson iførte frivillige sig lørdag formiddag de gamle middelalderdragter og gik byen rundt. 70-årige Anne Jensen blev lokket med af en veninde. Og det fortrød hun ikke.
Annonce

- God tur. Og husk nu at drikke rigeligt med vand, så I ikke dåner derude.

Klokken er 11 lørdag formiddag, da Janne Arentsen, bestyrelsesmedlem i Nyborgs Slots Dragtlaug, sender cirka 20 frivillige ud af døren på Borgmestergården. Alle har de meldt sig til at vise de flotte middelalderdragter frem en sidste gang.

70-årige Anne Jensen (til højre) var med for første gang og fik fornøjelsen af at være udklædt som Fru Mads Lerche. Bemærk den lille kurv, hvor der gemte sig en flaske med vand. Foto: Kasper Riggelsen

I alt har der været arrangeret seks sådanne promenader hen over sommeren som et plaster på såret, efter man var nødt til at aflyse dette års Danehofmarked på grund af risikoen for smitte med corona-virus.


Nogle gange skal man bare springe ud i noget, som man i bund og grund synes er ret sjovt. Og så er det da en ære at få lov til at gå rundt i så fornemt tøj

Anne Jensen, frivillig


Men hvor vejret på premieren i begyndelsen af juli stod på regn og atter regn, så skinner solen ned fra en skyfri himmel denne dag med temperaturer på mellem 25 og 30 grader Celsius.

70-årige Anne Jensen husker da også at lægge en drikkedunk i sin lille fletkurven, inden hun træder ud på brostene. Mens flere af de andre deltagere har været med flere gange før, er det første gang for hende.

Optoget bevægede sig gennem byens gader og videre ned mod havnen. Foto: Kasper Riggelsen

- Det var min veninde, der spurgte, om jeg ikke havde lyst, fordi de manglede et par stykker til at gå med i det sidste optog. Hvorfor ikke, tænkte jeg. Nogle gange skal man bare springe ud i noget, som man i bund og grund synes er ret sjovt. Og så er det da en ære at få lov til at gå rundt i så fornemt tøj, fortæller Anne Jensen, der skal forestille Fru Mads Lerche.

Udenfor Borgmestergården tager deltagerne opstilling, og så følges de ellers i samlet flok gennem byens gader.

- Husk at holde afstand, når Janne Arentsen lige at sige, mens optoget sætter i gang mod de fyldte gågader.

Flere steder stopper folk op og tager billeder eller spørger ind til historierne bag dragterne. Især det sidste er sjovt, fordi man på den måde er med til at formidle en del af byens historie, fortæller Anne Jensen, da optoget cirka en halv time senere er nået frem til havnen.

- På en eller anden måde føler man sig hensat til den tid, når man går rundt i tøjet. Det er, som om man bliver en anden. Lidt ligesom hvis man ifører sig en flot balkjole, ler hun.

Modsat, hvad man måske skulle tro, er selve dragterne af hør og uld ikke noget problem i sommervarmen. Hovedbeklædningen, derimod, er varm som bare pokker, bemærker Anne Jensen, før hun og de andre deltagere gør klar til endnu en runde i byens gader - denne gang i mindre grupper.

Inden afgang var de mange frivillige samlet foran Borgmestergården, hvor der blev taget billeder. Foto: Kasper Riggelsen
Billeder blev der også taget undervejs af de mange forbipasserende. Foto: Kasper Riggelsen
Næste stop havnen i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen
Både store som små deltog i promenaden. Foto: Kasper Riggelsen
På havnen holdt deltagerne en lille pause, før det gik videre i sommervarmen. Foto: Kasper Riggelsen
Især hovedbeklædningen var en varm omgang for de mange frivillige. Foto: Kasper Riggelsen
Så er det godt, at man kan tage en slurk vand. Enkelte blandt de kvindelige deltagere benyttede også pause på havnen til at løfte lidt op i skørterne for på den måde at køle sig af. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce