Svendborg: Duften af røg fra de små bål foran Rundbuehallen, passet af spejderne, blander sig hurtigt med duften af pølser indefra, hvor en stor pølsevogn er sat op. Duften leder videre ind i hallen, hvor den store boksering fra fredagens Fight Night danner rammen for scenen til Prisfesten.
Klokken 19 går den officielle start, og akrobaterne fra Motus hopper som de første ind i ringen. Kort efter slukker lyset, og en projektør lyser hen mod indgangen til baglokalet i Rundbuehallen.
- Bam...bam bam bam, lyden af den ikoniske sang "Eye of a Tiger" fra boksefilmen Rocky flyder ud af højtalerne, og sejrrigt går aftenens konferencier Kim Linnet ud af en sky af røg iført boksehandsker og med armene hævet over hovedet.
- Godaften, Svendborg. Kom så, råber han begejstret og løber med røde boksehandsker hævet over hovedet ind til publikum og op i den store boksering for enden af hallen.
Det er startskuddet til Svendborg Kommunes første samlede prisfest for både idræts-, kultur- og spejderlivet, og det nye arrangement blev taget godt imod. 500 stole var sat op til aftenens arrangement, og de blev hurtigt fyldt op, da dørene åbnede klokken 18.00.
Åben invitation
Arrangørerne bag den store prisfest var på forhånd spændte på, hvor mange der dukkede op, da alle var velkomne til den gratis begivenhed. Og den åbne invitation havde svendborgenserne taget til sig. Blandt publikum var blandt andre de 26 nominerede (en enkelt var nomineret to gange), deres familier og venner.
Én efter én blev vinderne afsløret under det to timer lange show til stor glæde og jubel fra hallen. De ni priser blev uddelt til spirende talenter og garvede ildsjæle, og det var en varieret skare, der kunne findes blandt publikum.
Den første, der blev afsløret var Katrine Heide, som vandt Årets Kulturfællesskab. Hun er initiativtager af Ungt Kunstværksted, et kreativt mødested for kunstinteresserede unge mellem 15 og 25 år.
Hyldest til fællesskab og frivillige
I ægte sportsånd blev de mange vindere hyldet på scenen fra en stor boksering, men det var ikke kun aftenens vindere, der var i fokus i løbet af aftenen. Prisfesten dannede rammen om en hyldest til fællesskabet og alle de frivillige, der bruger deres tid og kræfter på spændende aktiviteter, udviklende fællesskaber og unikke oplevelser. For første gang afholder Svendborg en samlet prisfest for både idræts-, kultur- og spejderlivet.
Og det har heller ikke været helt nemt for juryen at vælge blandt de mange nominerede.
- Der har heldigvis været mange spændende bud, og som altid har der været flere, som har fortjent at få prisen, men det er jo flot at være nomineret, og det vil vi også hylde. Alle har jo præsteret noget helt exceptionelt, fortæller Lars Erik Hornemann, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune og en del af den jury, som har været med til at vælge aftenens vindere.
- Vi samles for at fejre alle de forskellige frivillige, og det er en fejring af hele det frivillige engagement, som vi har på mange områder, forklarer han
Vinderne blev udvalgt af en fagjury og en beslutningsjury bestående af repræsentanter fra Kulturelt Samråd, Sport og Idræt i Svendborg, BUS-spejdernes samråd og formand Lars Erik Hornemann og næstformand Søren Kongegaard fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune.
Underholdning fra Moleko og Motos
Det er netop Svendborgs ildsjæle, der er grobund for Prisfesten, og derfor var der også lagt i ovnen for en aften med underholdning i stor stil. Da de første priser var blevet uddelt, humøret højt og glassene igen fyldt op, fik gæsterne syn for aftenens hovednavn nemlig festlige Barbara Moleko, hvis sprøde stemme strømmede ud fra højtalerne og fik flere af tilhørerne til at synge, og det endte med en decideret fællessang med Barbara Moleko og publikum.
Aftenen blev sluttet af med et festligt indslag fra den lokale gruppe Patina, som blandt andre består af de lokale unge fyre Gregers Møller og Søren Bastrup Bojsen samt Mads Skov Hansen, som løb med sejren for Årets Kulturtalent.