Annonce
Odense

Se billederne fra HCA havefest: På dupperne i Kongens Have

- I er ude og pleje parforholdet, konstaterede Rasmus Walter fra scenen, og publikum kvitterede med kys. Foto: Michael Bager
Kongens Have var omdannet til hele byens baghave med indlagt grillfest og samtalegrupper, da tre af dansk pops trækplastre fredag aften lagde vejen forbi: Først Rasmus Walter, Danser Med Drenge og til sidst Mads Langer.

Rasmus Walter har fået øje på en lang kø til højre for scenen, da han efter de tre første sange med et håndklæde dupper sveden af sit fotogene ansigt.

- Hvad står de der ovre i kø efter? Er det boden med Odenses bedste flæskesteg, spørger han veloplagt, mens publikum holder øje med håndklædet, som sangeren knytter i hånden, som om han - hvert øjeblik det skal være - kan finde på at kaste det ud i damehavet på samme måde, som Elvis Presley i sin tid kastede med sit svedige tørklæde.

Damerne er klar til at gribe chancen, og det har Rasmus Walter bemærket.

- I ligner nogle, der dufter godt, siger han, næste gang en af hans sange slutter.

Det er fredag aften i festivalugen, og den vigtigste beklædningsgenstand i Kongens Have er solbriller. Alle - også augustsolen - er på dupperne.

Annonce

I ligner nogle, der dufter godt.

Rasmus Walter, sanger, til publikum i Kongens Have.

Havefest for alle

Det er som hele byen har indløst billet til denne kongelige havefest. Her er plads til alle - både de midaldrende tatoveringer og baby med ørebøffer. Firmaudflugterne, der er hegnet ind i VIP-loungen, og veninderne der ligger på tæpper helt nede i hjørnet mod stationsvejen i dyb samtale om rimeligheden i den ny samværsordning. Eller noget.

De sidstnævnte kan Rasmus Walter ikke se fra scenen, men det afholder ham ikke fra at holde samtalen med publikum kørende, mens han dupper sit ansigt for tredje gang.

- I har lige været hjemme i bad, inden I er kommet her. Måske har I fået nogle til at passe børnene og er ude at pleje parforholdet, er det ikke rigtigt? I er ude for at pleje parforholdet, råber han, inden han langt om længe tager springet ned i folkemængden. Håndklædet lader han blive liggende på scenegulvet.

En by i byen

Det er en slags by i byen, man finder i Kongens Have i de her dage. Boderne står i pæne rækker, og det gør folk også, de er klædt pænt på.

- Det er dejligt at være til fest i jeres have, siger Rasmus Walter, der først har fået folk til at klappe med på en sang og nu vil have dem til at hoppe.

- Nu hænger vi i luften, synger de velvilligt.

- I kredsløb til … uh ya ya … evig tid.

Rasmus Walter dupper sit ansigt med håndklædet, inden han ruller det sammen som en fodbold. Så kaster han det ud i damehavet.

Lørdag 24. august fra klokken 11-24 er der koncerten "Vi elsker 90'erne" i Kongens Have.

Rasmus Walter var i godt humør og meget snakkende mellem sine syng-med-sange. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce