Annonce
Kerteminde

Se billederne: Folk kom for at vente på gratis morgenbrød en halv time før

Hunden Abby lå tålmodigt og ventede på, at der måske ville falde et stykke af sine ejeres rundstykker. Foto: Amanda Flyvbjerg
Traditionen tro bød den første dag af Kirsebærfestivalen på morgenbrød. Det havde fået folk til Torvet en halv time før åbningen klokken 9.
Annonce

Kerteminde: De havde smurt 500 rundstykker til de morgenfriske folk, der lagde vejen forbi Torvet i Kerteminde fredag morgen.

Traditionen tro blev Kirsebærfestivalen nemlig skudt i gang med morgenbrød fra Langegade Bageri og æblemost fra Nybro Frugtplantage. De havde fået folk til at sidde på torvet og vente fra klokken 8.30. Det fortalte Else Møller fra Turismens Venner, mens hun fredag formiddag hjalp til med at få rundstykkerne over disken. Hun har været med til at starte Kirsebærfestivalen for 15 år siden, da hun var borgmester.

- På det første kvarter har vi givet omkring 400 rundstykker til folk, og vi er løbet tør for paptallerkener, sagde hun og tilføjede:

- Dengang var der slet ikke så mange. Det bliver større og større hvert år.

På Torvet kom der flere og flere mennesker til. Unge som gamle spiste et rundstykke, drak kaffe eller æblemost til musikkens toner. Også hunden Abby havde fundet vejen til Torvet. Med øjnene rettet direkte mod sin ejers rundstykke.

Else Møller er kommet lidt til skade og bruger stok. Men hun er som sædvanlig med til at hjælpe i morgenmadsteltet. Foto: Amanda Flyvbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce