Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Fin debut for nyt motionsløb i smukt naturområde

Med 240 deltagere blev den første udgave af Tarup-Davinde Løbet en ganske pæn succes. Målet er 1000 deltagere.

Tarup-Davinde: Flere dage med heftig regn og en søndag morgen med sorte skyer, regnbyger og blæst må have givet arrangørerne af Tarup-Davinde Løbet enkelte bekymringer.

Men sensommervejrguderne holder hånden over løbet, for som formiddagen skrider frem, bliver der større og større huller i skydækket, og da startskuddet til den første udgave af motionsløbet lyder klokken 13, er det stort set perfekt løbevejr.

- Det er skiftet hele ugen mellem regnvejr og tørvejr, og det har passet med, at det skal være tørvejr i dag, og det er det, siger hovedmanden bag det nye motionsløb, Thomas Hofstedt, mens køen til udlevering af startnumre vokser stødt.

- Vi er da spændte. Forleden sagde den 226 tilmeldte, og der er kommet lidt til på grund af vejret, så jeg vil skyde på, at vi er 240-250. Det er rigtig fint for en første gang. Det her er en start, og så skal vi finde ud af, hvad det kan blive til på sigt, siger arrangøren, der så småt gør sig klar til at sende de første løbere af sted.

Annonce

Tarup-Davinde Løbet

Ideen til motionsløbet har Thomas Hofstedt haft i nogle år.I maj meldte han og resten af styregruppen officielt ud, at man arbejdede med et nyt motionsløb, hvor omgivelserne skal gøre løbet unikt.

Løbet er meget familierettet - der er mulighed for at løbe 2,5 kilometer, fem kilometer eller 10 kilometer.

Der er også mulighed for en walk på fem kilometer.

Der var præmier til de hurtigste herrer og damer på 5 og 10 kilometer. Det samme var gældende for børnene på 2,5 og 5 km.

Desuden var der lodtrækning om forskellige præmier blandt alle startende.

Pragtfuldt sted

Blandt løberne er Kirsten Rasmussen fra Ringe. Sammen med hendes mand, Kaj, benytter de af og til området til en gåtur. Søndag lige over middag begiver den habile løber sig ud på 10 kilometer-ruten.

- Det er rigtig godt. Det er første gang, og jeg er spændt på, hvor hård ruten er. Det har været en varm sommer, så vi har ikke trænet så meget, siger den 63-årige Kirsten Rasmussen, der til løbet får følgeskab af kusinen, Dorthe Frederiksen.

Hun vælger dog walk-turen på fem kilometer, mens Nina Dreier skal med svigerdatteren, sin datter og to børnebørn ud på 2,5 kilometer.

- Vi bor i området og bruger det ofte, og vi vil gerne bakke op omkring det her tiltag. Det er et pragtfuldt område med søer, fugleliv og skov, vi kommer helt sikkert til at være med igen, siger Nina Dreier, inden deltagerne på 2,5 kilometer-ruten som de første sendes af sted.

Her stiller 8-årige Noah Simonsen, der har taget turen fra Odense sammen med familien, også til start. Han bliver den første nogensinde, der kommer i mål til Tarup-Davinde Løbet. Det sker stort set samtidig med, at 10 kilometer-ruten skydes i gang, og han får masser af klapsalver med på vejen.

- Jeg løb bare, og det er fedt og meget sjovt. Jeg har aldrig prøvet at komme først før, lyder det fra knægten, der i samme moment sender sin far ud på 10 kilometer.

1000 deltagere

Den 8-årige knægt og alle de andre løbere kan også næste år stille til start i Tarup-Davinde Løbet. Forhåbentligt sammen med endnu flere.

- Vi mener, at vi kan tilbyde noget helt særligt med det her område. Vi har en masse tanker, men allerførst skal vi finde ud af, om der er plads nok til, at vi kan være her, siger Thomas Hofsted med henvisning til placeringen ved et nedlagt gartneri på Ørbækvej.

- For vi vil gerne være 1000, men det kræver en del mere, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce