Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Faaborg er fyldt med korsang

Med "Morgensang af Elverskud", som det snart er tradition, sang korene festivalen i gang. Foto: Maria Retoft Pedersen

Faaborg: Lørdag formiddag er Faaborg midtby fyldt med sangere i alle afskygninger, og solen kiggede frem lige i rette tid til at være med. Hans Stavnsager indledte Faaborg Korfestival med et par ord, hvor han blandt andet glædede sig over det rige kulturliv, der udfolder sig i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Det seneste år har jeg været til et par syng-sammen-arrangementer, og man går altid hjem i godt humør. Også i dag kan vi synge sammen, uanset hvilke stemme, vi har, bemærkede han, inden korfestivalen blev sunget i gang.

Dirigent Kirstine Simon-Gaarde sørgede for at holde styr på de cirka 150 sangere, som igen i år sang festivalen i gang med "Morgensang af Elverskud", og herefter fik de mange fremmødte lejlighed til at synge med på "Godmorgen lille land". Jørgen Rasmussen, dirigent for Horne Mandskor og tovholder på festivalen, måtte love, at han næste år ville sørge for, at der var trykt sange nok. For i år måtte flere kigge hinanden over skulderen.

- Jeg havde ellers trykt 100, så man må sige, at fremmødet er imponerende, sagde han.

Det store kor sluttede seancen af med "I Danmark er jeg født", inden sangerne fordelte sig ud i gader og stræder, hvor korene optræder hver for sig.

Faaborgkoret, Faaborg A Capella Kor, Efterklang, Faaborg Gospel, Horne Blandede Kor og Horne Mandskor deltog i festivalen, som i år måtte undvære Brahetrolleborgkoret, der har travlt med en udenlandsrejse.

Korene kan opleves i Faaborgs gader frem til klokken 12. Klokken 14.30 sluttes Faaborg Korfestival med en koncert i Helligåndskirken, hvor alle seks kor deltager. Her vil organist Bo Lerche også glæde tilhørerne med "Praeludium i e-mol" af Nicholaus Bruhns.

Det er kirken, der er arrangør for denne del af festivalen, og der er gratis entre.

Annonce
Jørgen Rasmussen fra Horne Mandskor og Kirstine Simon-Gaarde sørgede for, at de fremmødte også fik mulighed for at røre stemmebåndene. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce