Annonce
Sydfyn

Se billederne: Første lejlighed på Jessens Mole står klar

Ejendomsmægler Lars Lyster i den første lejlighed i byggeriet på Jessens Mole, som nu står helt klar. Foto: Katrine Becher Damkjær
En show-lejlighed skal give potentielle købere af de eksklusive lejligheder en konkret oplevelse af herlighederne.

Svendborg: Når man på kigger på ES Ejendommes store boligbyggeri på Jessens Mole, ser det hele noget ufærdigt ud, og det er da også først om fem måneder, at de 37 eksklusive lejligheder efter planen skal stå klar til de nye ejere.

Men blandt et virvar af stilladser, betonblandere, støv, støj og 80 travle håndværkere, som arbejder på højtryk for at kunne aflevere den færdige byggeri til bygherren den 1. marts, er der anderledes ro og orden bag døren til én af lejlighederne på førstesalen.

Den 134 kvadratmeter store lejlighed til 5,4 millioner kroner står således allerede færdigindrettet og nymalet med trægulve, køkken, lys i lamperne, skabe, bad, senge, sofamiljø, fladskærm, kunst på væggene samt blomster på bordene, og her får man det første indtryk af, hvad der venter de nye beboere i byggeriet.

- Vi har lavet denne show-lejlighed for at gøre vores projekt mere konkret for potentielle købere, forklarer ejendomsmægler Lars Lyster fra Nybolig Svendborg, der forestår salget af lejlighederne på vegne af ES Ejendomme.

Annonce

Kort om byggeriet

De 37 lejligheder varierer i størrelse fra 101 kvadratmeter til 217. De mindste har tre værelser, mens de største har op til syv.
Nogle ligger i stueplan med terrasse ud til fællesareal, andre på første sal med altaner, mens der er 11 penthouselejligheder på anden sal, flere i to plan, der har pavillon og stor tagterrasse ovenpå.
De to dyreste penthouselejligheder til 10 millioner kroner blev hurtigt solgt, der var fire købere til de to lejligheder.
De billigste lejligheder koster 2,9 millioner kroner og ligger i stueetagen.
Parkeringskælderen, hvor der bliver 58 p-pladser, som er højvandssikret, rummer også elektronisk betjente postkasser og pakkerum i forskellige størrelser - samt private depotrum og et fælles cykelværksted.
Lars Lyster oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til, hvad de resterende p-pladser, som ikke bruges af beboerne, skal bruges til, men at det ville være oplagt at leje dem ud.
Der er fem elevatortårne i bygningen.
Som ekstra bonusoplysning kan det nævnes, at B&O har designet højttalere specielt til lejlighederne i byggeriet.

Stilladser og ikke altaner

- Først kunne vi "kun" tilbyde interesserede købere nogle tegninger samt billeder af lejlighederne, og som byggeriet har skredet frem, har man også kunnet se lejlighederne stå i rå form. For mange har det dog ikke været nok, og fordi de har haft svært ved at forestille sig det færdige resultat, har de tøvet med at slå til med et køb. Nu ved de, hvad de har at forholde sig til, forklarer ejendomsmægleren.

Lars Lyster ærgrer sig dog over, at show-lejligheden endnu ikke er med de to altaner, som med en unik udsigt over havnen kommer til at være en vigtig del af lejligheden.

- På grund af de mange stilladser, som stadig omkranser byggeriet, var det desværre ikke muligt, begrunder han.

22 lejligheder solgt - fire er reserveret

Lars Lyster kan konstatere, at indretningen af show-lejligheden allerede har båret frugt. Efter en stilstand i salget hen over sommeren, har Nybolig Svendborg på en uge her i oktober fået underskrifter på tre slutsedler. Antallet af solgte lejligheder er hermed oppe på 22, mens fire er reserveret.

- Reservationerne skyldes, at de fire potentielle købere lige skal have solgt deres huse, før de tør binde sig 100 procent til et køb, fortæller Lars Lyster, som er godt tilfreds med salget.

- Det går nogenlunde, som vi har regnet med, men det ville da være dejligt, hvis alle lejligheder allerede var solgt, men det kan man ikke forvente med lejligheder i denne prisklasse.

- Med det tempo, der har været på salget de seneste par uger, og den store interesse, der er for at se den færdige lejlighed, så forventer jeg, at vi oplever et ryk de kommende tre måneder, og at vi derfor er tæt på udsolgt til den 1. april, hvor de første beboere flytter ind, siger Lars Lyster.

Hvis man ønsker at se lejligheden, skal der i forvejen bookes tid hos Nybolig Svendborg.

Klar til brus. Sådan ser et af to badeværelser ud i den 5,4 millioner kroner dyre lejlighed. Foto: Katrine Becher Damkjær
Køkkenet er fra Uno Form og i denne lejlighed en integreret del af stuen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fra lejligheden på førstesalen er der en flot udsigt over Svendborg Havn. Møblerne er fra Schiang Living i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et værelse til gæster, børn eller kontor. Foto: Katrine Becher Damkjær
Selv blomsterne er der tænkt på i show-lejligheden. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et hjørne af lejligheden. Foto: Katrine Becher Damkjær
Byggeriet på Jessens Mole skrider planmæssigt frem og forventes derfor at stå klar den 1. marts - de første beboere kan så flytte ind fra den 1. april. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce