Annonce
Sydfyn

Se billederne: Første lejlighed på Jessens Mole står klar

Ejendomsmægler Lars Lyster i den første lejlighed i byggeriet på Jessens Mole, som nu står helt klar. Foto: Katrine Becher Damkjær
En show-lejlighed skal give potentielle købere af de eksklusive lejligheder en konkret oplevelse af herlighederne.

Svendborg: Når man på kigger på ES Ejendommes store boligbyggeri på Jessens Mole, ser det hele noget ufærdigt ud, og det er da også først om fem måneder, at de 37 eksklusive lejligheder efter planen skal stå klar til de nye ejere.

Men blandt et virvar af stilladser, betonblandere, støv, støj og 80 travle håndværkere, som arbejder på højtryk for at kunne aflevere den færdige byggeri til bygherren den 1. marts, er der anderledes ro og orden bag døren til én af lejlighederne på førstesalen.

Den 134 kvadratmeter store lejlighed til 5,4 millioner kroner står således allerede færdigindrettet og nymalet med trægulve, køkken, lys i lamperne, skabe, bad, senge, sofamiljø, fladskærm, kunst på væggene samt blomster på bordene, og her får man det første indtryk af, hvad der venter de nye beboere i byggeriet.

- Vi har lavet denne show-lejlighed for at gøre vores projekt mere konkret for potentielle købere, forklarer ejendomsmægler Lars Lyster fra Nybolig Svendborg, der forestår salget af lejlighederne på vegne af ES Ejendomme.

Annonce

Kort om byggeriet

De 37 lejligheder varierer i størrelse fra 101 kvadratmeter til 217. De mindste har tre værelser, mens de største har op til syv.
Nogle ligger i stueplan med terrasse ud til fællesareal, andre på første sal med altaner, mens der er 11 penthouselejligheder på anden sal, flere i to plan, der har pavillon og stor tagterrasse ovenpå.
De to dyreste penthouselejligheder til 10 millioner kroner blev hurtigt solgt, der var fire købere til de to lejligheder.
De billigste lejligheder koster 2,9 millioner kroner og ligger i stueetagen.
Parkeringskælderen, hvor der bliver 58 p-pladser, som er højvandssikret, rummer også elektronisk betjente postkasser og pakkerum i forskellige størrelser - samt private depotrum og et fælles cykelværksted.
Lars Lyster oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til, hvad de resterende p-pladser, som ikke bruges af beboerne, skal bruges til, men at det ville være oplagt at leje dem ud.
Der er fem elevatortårne i bygningen.
Som ekstra bonusoplysning kan det nævnes, at B&O har designet højttalere specielt til lejlighederne i byggeriet.

Stilladser og ikke altaner

- Først kunne vi "kun" tilbyde interesserede købere nogle tegninger samt billeder af lejlighederne, og som byggeriet har skredet frem, har man også kunnet se lejlighederne stå i rå form. For mange har det dog ikke været nok, og fordi de har haft svært ved at forestille sig det færdige resultat, har de tøvet med at slå til med et køb. Nu ved de, hvad de har at forholde sig til, forklarer ejendomsmægleren.

Lars Lyster ærgrer sig dog over, at show-lejligheden endnu ikke er med de to altaner, som med en unik udsigt over havnen kommer til at være en vigtig del af lejligheden.

- På grund af de mange stilladser, som stadig omkranser byggeriet, var det desværre ikke muligt, begrunder han.

22 lejligheder solgt - fire er reserveret

Lars Lyster kan konstatere, at indretningen af show-lejligheden allerede har båret frugt. Efter en stilstand i salget hen over sommeren, har Nybolig Svendborg på en uge her i oktober fået underskrifter på tre slutsedler. Antallet af solgte lejligheder er hermed oppe på 22, mens fire er reserveret.

- Reservationerne skyldes, at de fire potentielle købere lige skal have solgt deres huse, før de tør binde sig 100 procent til et køb, fortæller Lars Lyster, som er godt tilfreds med salget.

- Det går nogenlunde, som vi har regnet med, men det ville da være dejligt, hvis alle lejligheder allerede var solgt, men det kan man ikke forvente med lejligheder i denne prisklasse.

- Med det tempo, der har været på salget de seneste par uger, og den store interesse, der er for at se den færdige lejlighed, så forventer jeg, at vi oplever et ryk de kommende tre måneder, og at vi derfor er tæt på udsolgt til den 1. april, hvor de første beboere flytter ind, siger Lars Lyster.

Hvis man ønsker at se lejligheden, skal der i forvejen bookes tid hos Nybolig Svendborg.

Klar til brus. Sådan ser et af to badeværelser ud i den 5,4 millioner kroner dyre lejlighed. Foto: Katrine Becher Damkjær
Køkkenet er fra Uno Form og i denne lejlighed en integreret del af stuen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fra lejligheden på førstesalen er der en flot udsigt over Svendborg Havn. Møblerne er fra Schiang Living i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et værelse til gæster, børn eller kontor. Foto: Katrine Becher Damkjær
Selv blomsterne er der tænkt på i show-lejligheden. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et hjørne af lejligheden. Foto: Katrine Becher Damkjær
Byggeriet på Jessens Mole skrider planmæssigt frem og forventes derfor at stå klar den 1. marts - de første beboere kan så flytte ind fra den 1. april. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce