Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Den første Biva-butik genopstår fredag i Ringe

23-årige Katja Valentin Markussen er butikschef i den første fysiske Biva-butik. Foto: Ane Johansen
Det er ikke tilfældigt, at Biva genopstår i lige netop Ringe. Det forklarer Bivas nye butikschef Katja Valentin Markussen, der også selv bor i byen.

Ringe: Sofaerne står snorlige. I lænestolene lokker pyntepuder. Og på sofabordene skaber små vaser og figurer en næsten hjemlig stemning.

Med undtagelse af et par papkasser og manglende prisskilte er den nye Biva-butik i Ringe ved at være klar til at slå dørene op fredag klokken 11.

- Vi har arbejdet i døgndrift siden starten af januar. Vi er meget stressede, men vi går ikke hjem i dag, før vi er færdige, forsikrer en travl Biva-direktør Abdullah Ahmad Abou Hussein torsdag eftermiddag.

Abdullah Ahmad Abou Hussein, der også ejer Odense-kæden XL Møbler, overtog Biva-kæden efter den seneste af to konkurser i april sidste år.

- Man siger jo, at tredje gang er lykkens gang, smiler han kækt.

Indtil nu har man kun kunne købe Biva-møbler online. Men når butikken på Bygmestervej i Ringe åbner, bliver det altså igen muligt at prøvesidde sofaen, inden man køber den.

Annonce
Biva slår dørene op fredag klokken 11. Foto: Ane Johansen

Lokal butikschef

Det bliver dog ikke Abdullah Ahmad Abou Hussein, man kan møde i butikken, men derimod den 23-årige butikschef Katja Valentin Markussen.

- Ringe er hjertet af Danmark. Midt på Fyn, midt i landet. Butikken er let tilgængelig for alle, og det ret genialt, mener butikschefen, der selv bor i byen.

Hun har tidligere arbejdet i Jysk, men har den seneste måneds tid knoklet i Biva-butikken.

- Det har været fedt at være med at til at bygge det hele op. Vi har brugt lang tid på indretningen, for det er vigtigt, at kunderne kan finde rundt og prøve det hele, fortæller hun.

Biva-butikken på sine 2800 kvadratmeter er da også større end sin forgænger på adressen, Årstidens Bolighus. Noget af førstesalen er nemlig blevet en del af butikken og udgør nu en senge-afdeling.

Det sidste gøres klar, inden åbningen fredag. Foto: Ane Johansen
Den nye Biva-butik råder over 2800 kvadratmeter. Foto: Ane Johansen
I stue-etagen sælges blandt andet sofaer. Foto: Ane Johansen
På førstesalen er indrettet senge-afdeling. Foto: Ane Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce