Annonce
Sydfyn

Se billederne: Demokratifestival trods forsamlingsforbud

Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) bød velkommen til dette års demokratifestival. Publikummet var noget reduceret i forhold til de mange tusinde, der plejer at deltage, og bestod i år af elever og ansatte på Ollerup Efterskole.
Der var politiske taler, musikindslag og masser af fællessang som sædvanligt, da Ollerup Efterskole lagde koncertsal til dette års demokratifestival. Normalt holder festivalen til på Ollerup Gymnastikhøjskole på den anden side af vejen, og flere tusinde mennesker plejer at lægge vejen forbi højskolens park. I år var festivalen dog rykket til mindre lokation og gået online på grund af forsamlingsforbuddet.
Annonce

Brødtekst

Ollerup Friskoles band underholdt med to musiknumre. "Lille Natsværmer" af Lars H.U.G og Outlandishs udgave af "I Danmark er jeg født"
Hvor mange sokker, man kan nå at strikke på en demokratifestival, vides ikke, men flere af efterskoleeleverne benyttede lejligheden til at finde strikkepinde og garn frem, mens de lyttede til de forskellige indslag.
Der var politiske taler af blandt andre formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen og klimaminister Dan Jørgensen. Talerne var optaget på video og blev streamet på festivalen og internettet.
Harald Haugaard og Helene Blum akkompagnerede fællessangen efter borgmester Bo Hansens velkomstale.
Redaktionscheferne David Bernicken og Tim Visti ledte publikum gennem festivalen og præsenterede kunstere og politikere fra deres lille studio i koncertsalens foyer. Her interviewer David Bernicken (i midten) skoleleder for Ollerup Friskole, Jakob Ringgaard (til venstre).
Tom Bjerg Band var også på programmet og spillede fire sange fra deres kommende plade.
Forstander af Gymnastikhøjskolen i Ollerup, Uffe Strandby, var selvfølgelig med til demokratifestivalen, selvom han ikke skulle lægge hus til i år. Han og borgmester Bo Hansen (S) lyttede til musikalske indslag bagerst i koncertsalen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Kirkehistoriker om Lyngvilds billeder: Lad dem rejse landet rundt

OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Hall of Fame

Portrætserie: De største danske sportsnavne - fra Ragnhild Hveger til Michael Laudrup

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce