Annonce
Assens

Se billederne: Børn besejrede vinden ved Stiftens Etape Løb

Det er den tiende sæson for Stiftens Etapeløb, og traditionen tro gav vejret deltagerne udfordringer, denne gang i form af hård blæst. Foto: Nanna Bundgaard Bruun

Der var ikke nogen sure miner at spore hos de børn, som søndag deltog i Stiftens Etape Løb i Assens. Trods vind og kulde løb de det bedste, de havde lært.

Vinden suser om ørene, mens der bliver talt ned. Tre, to, en, løøøb.

Deltagerne i børneløbet ved Stiftens Etape Løb i Arena Assens drøner afsted. De lader ikke til at være generede af vinden, der er blevet en ekstra udfordring på etapen. Et af de deltagende børn er 10-årige Lærke Clausen. Det er hendes tredje etape løb, og til løbet i Odense var hun den hurtigste pige. Men hun har aldrig prøvet at vinde.

Denne søndag går der dog ikke mange minutter før hun er i front med sin mor Maibritt Clausen, der ligesom de andre forældre løber med i løbet for at bakke op.

De to er også de første, der når halvvejs på den 2,2 kilometer lange rute.

Bagerst i løbet er tre-årige Nicoline Nielsen, der kæmper en brav kamp for at komme fremad med sine korte ben. Humøret er dog helt i top, og den yngste deltager får også øvet sig i at gå på line på kantstenen midt på ruten. Når hun bliver for træt, tager mor Susan Nielsen hende op i løbevognen, så hun kan få en pause. Der går dog ikke længe, før hun får pusten og er klar til at løbe videre.

Efter knap 11 minutter krydser Lærke Clausen fra Odense målstregen og vinder løbet. Hun var flere minutter hurtigere end de jævnaldrende drenge, der deltog.

- Det er sjovt at vinde. Jeg havde ikke regnet med det, siger den 10-årige pige, der går til gymnastik i sin fritid og løbetræner med sin mor ind i mellem.

8 minutter senere er alle børnene i mål. De får overrakt guldmedaljer ved målstregen, og tre-årige Nicoline Nielsen rækker den stolt frem for sig.

- Hun er med for sjov. Hun synes, det er spændende, når vi løber, siger Susan Nielsen, der har hele familien med til arrangementet.

Hendes søn 11-årige Tobias Nielsen var også med i børneløbet, og hendes mand deltager i et af de længere løb.

Løbet i Assens var tredje etape i Stiftens Etape Løb. Næste etape er i Bogense, og den sidste etape afvikles i Nyborg.

De voksne vindere

Ved Stiftens Etape Løb i Assens var der udover børneløb også 8- og 13-kilometer løb. Her er de hurtigste på hver distance.

8 kilometer:

Jonas Birkkjær kom i mål som den første med en tid på 28 minutter og 15 sekunder.

Hurtigste kvinde på distancen var Tine Rosengreen Pallisgaard med en tid på 31 minutter og 34 sekunder.

13 kilometer:

Steffen Massaro kom i mål som den første med en tid på 44 minutter og 46 sekunder.

Hurtigste kvinde var Anja Carstensen med en tid på 57 minutter og 28 sekunder.

Familien Nielsen var stærkt repræsenteret ved etape løbet i Assens. 11-årige Tobias Nielsen kom ind på en tredjeplads i børneløbet, hvor hans mor Susan Nielsen og hans lillesøster tre-årige Nicoline Nielsen også deltog. Foto: Nanna Bundgaard Bruun
Børn og voksne forsøgte at holde sig selv varme i den kolde blæst. Foto: Nanna Bundgaard Bruun
Lærke Clausen fik sin første sejr ved Stiftens Etapeløb i Assens. Foto: Nanna Bundgaard Bruun
Det er den tiende sæson for Stiftens Etapeløb, og traditionen tro gav vejret deltagerne udfordringer, denne gang i form af hård blæst. Foto: Nanna Bundgaard Bruun
Lærke Clausens tid var i gennemsnit 4 minutter og 56 sekunder om at løbe hver kilometer. Foto: Nanna Bundgaard Bruun
Børnene skulle løbe to omgange omkring Arena Assens. Foto: Nanna Bundgaard Bruun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Danmark

Live - Flere medier: Statsministeren vil præsentere de første skridt til en genåbning

Assens For abonnenter

Seje Marlene fortæller sine elever "ulækre" ting uden omsvøb - og høster respekt

Annonce