Annonce
Odense

Se billederne fra den store båddyst: 3000 energiske gymnasieelever til regatta

Der var kamp til stregen ved OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
Den årlige tilbagevendende OS Regatta har måttet se sig aflyst af corona, men nu er byens fire gymnasier igen klar til at dyste om ære og håneret.

Odense: De står som sild i en tønde, da de kampklare gymnasieelever marcherer over broen til  Odense Havn på en solrig og blæsende torsdag.

Der er kampgejst at spore i alle afkroge; fra kanalen, til fodboldbanen, skaterrampen og minigolfbanen er blot nogle af de mange discipliner, eleverne skal ud i.

Elever fra Odense Katedralskole, Mulernes Legatskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium er mødt talstærke op i skolernes respektive farver for at støtte deres eget gymnasium og kæmpe om vinderet og håneret. Det er femte gang, at den årlige OS Regatta løber af stablen på Odense Havn, hvor rivaler mødes, venskaber blomstrer og vindere og tabere kåres.

Annonce
Indledende kampdanse samt kampråb, da konkurrencen skydes i gang. Foto: Stefan Sommer Jagd

Stemningen er nærmest eurofisk, næsten festival-agtig, da eventet skydes i gang af TV2-kommentator Morten Ankerdal. Bannere og flag bliver flittigt viftet med, og så småt spreder eleverne sig både om kanalen til dragebådsdyst, men også rundt omkring på øen, hvor de seks forskellige sportsdiscipliner finder sted.

OS Regatta

OS Regatta en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor mere end 3000 elever og ansatte fra Odenses fire almene gymnasier mødes til en festlig kappestrid om hæder og håneret.

Til selve regattaen dyster de fire gymnasier i dragebådsejlads over 175,6 meter. Det foregår i bassinet mellem Byens Ø og Promenadebyen på Odense Havn.

Der dystes i fire kategorier: drenge, piger, 1. års mix og personale.

Udover dragebådsejlads konkurrerer skolerne i en række idrætsaktiviteter rundt omkring på havneområdet, bl.a. fodbold, petanque, beachvolley, minigolf, padle, streetbasket og tovtrækning.

Der er sædvanligvis mad og drikke at købe i diverse salgsboder, som gymnasiernes 1. års-elever driver. Indtægterne går til studieture og andre fælles oplevelser.

Det er nyt for alle

Normalt plejer den tilbagevendende gymnasietradition at være et glædeligt gensyn for de ældre gymnasieelever, men i år er det nyt for alle. Grundet coronanedlukninger har regatta været aflyst, og derfor er der ingen af eleverne på de fire gymnasier, der har prøvet at være med.

En af dem er 17-årige Sarah Boe Sørensen, der går i 1.G på Tornbjerg Gymnasium. Hun er netop kommet op på land igen efter en overbevisende sejr på vandet, hvor hun sammen med sit hold roede sig til en finaleplads med lynets hast. Adrenalinen pumper stadig i kroppen, da jeg møder hende.

- Det er megafedt at gå ind og lave sådan en præstation, selvom vi ikke har vidst noget som helst om, hvad regatta var. Vi havde bare hørt, at det var sjovt og hårdt, fortæller 17-årige Sarah Boe Sørensen fra Tornbjerg Gymnasium. Foto: Stefan Sommer Jagd

- Jeg fik først nerver på, da jeg satte mig ned i båden. Så tænkte jeg bare, hvor vildt det her er, fortæller Sarah Boe Sørensen. Hun har været lige så spændt som de andre på holdet. Det, de alle har tilfælles, er, at ingen ved, hvad det er, de har tilmeldt sig.

- Det er megafedt at gå ind og lave sådan en præstation, selvom vi ikke har vidst noget som helst om, hvad regatta var. Vi havde bare hørt, at det var sjovt og hårdt.

Sarah Boe Sørensen virker både afklaret med konkurrencen, men hun bevarer alligevel roen, for snart skal hun og pigerne op i finalen i kategorien som førsteårs mix.

- Jeg vil fokusere på båden og bare sørge for, at komme så hurtigt fra start som muligt.

Annonce

Gamle traditioner - og en tung dag på vandet

Og Sarah Boe Sørensen kan sagtens fortsætte sin glædesrus, da hendes hold vinder i finalen i båddysten, og dermed hiver Tornbjerg Gymnasium altså en pokal med hjem. Derudover blev det også Mulernes Legatskole, der kunne bryste sig over, at vinde deres anden pokal nogensinde, da lærerne vinder i personale-kategorien.

En gammel tradition fra de forrige år har været ved Sct. Knuds Gymnasium, der har vundet i de fleste kategorier, men specielt i båddysten stort set alle år i træk. Igen i år holder de traditionen ved lige, da både pige- og drengeholdene hiver sejren i hus.

Selvom pigerne fra Tornbjerg Gymnasium lagde til kaj med knap så glade miner efter at have tabt, holder træner Morten Hansen hovedet højt. Foto: Stefan Sommer Jagd

Selvom pigerne fra Tornbjerg Gymnasium lagde til kaj med knap så glade miner efter at have tabt, holder træner Morten Hansen hovedet højt.

- Det har været en forrygende dag. Der er høj solskin og dejligt vejr. Det er dejligt at se alle de her unge mennesker, der har været lukket inde på grund af corona. Vores 3.G'er har nærmest ikke fået lov til noget, siger han.

Resultaterne

Personale: Vinder: Mulernes Legatskole. 2. plads: Sct. Knuds Gymnasium

Piger: Vinder: Sct. Knuds Gymnasium. 2. plads: Mulernes Legatskole

Drenge: Vinder: Sct. Knuds Gymnasium. 2. plads: Tornbjerg Gymnasium.

Første års mix: Vinder: Tornbjerg Gymnasium. 2. plads: Odense Katedralskole.

Morten Hansen er mest af alt bare glad for, at tingene ser normale ud i år. Samtidig virker det også til, at han er stolt af sine hold.

- Pigerne er springfulde af energi. Vi har været oppe mod mulerne, og det er altid ærgerligt at tabe til nogen, man kender. Det er bare at samle dem op igen - de er bare så sindssygt seje.

Dog måtte Odense Katedralskole give hinanden nogle ekstra klap på skuldrene, da dagen skulle vise sig at blive en tung en af slagsen på vandet, hvor de måtte nøjes med en 2. plads i førsteårs mix.

Der krammes og jubles, da vinderpladsen for pigeholdet er sikret for Sct. Knuds Gymnasium. Foto: Stefan Sommer Jagd
OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd


OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
OS Regatta 2022. Foto: Stefan Sommer Jagd
Annonce
Nyborg For abonnenter

Kæmpelager af tyvekoster fundet i landsby: Brødre tiltalt for så mange forhold, at anklageren var ved at miste pusten

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Odense

Politiet fangede brandstiftere på film: Nu er to mænd anholdt

Erhverv For abonnenter

Hummer og hjortekød gav røde tal: Grossist på havnen hårdt ramt af nedlukninger

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Odense

Asbestkaos i Højstrupparken: Udskældt firma er stadig på byggepladsen - elektrikere udsat for asbeststøv trods løfte om sikre arbejdsforhold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Odense

Lokale projekter: Søg om dette års Borgerne Bestemmer-penge

Annonce