Annonce
Middelfart

Se billederne af brandens hærgen dagen derpå: - Det var et stykke af Middelfart, der brændte

Mandag udbrændte loftsrummet over Guldkronen totalt. Brandvæsnet brugte 20.000 liter vand på at slukke branden, og det tvinger nu indehaverne Henrik og Lotte Rasmussen til at slukke for ølhanerne i en tid, mens brand- og vandskaderne gøres op og udbedres. Foto: Peter Leth-Larsen

Dagen derpå står den på oprydning og tømning af værtshuset og restauranten Guldkronen, så håndværkerne kan komme igang med det omfattende arbejde med at udskifte lofter og genopbygge førstesalen. Der går mindst en måned, før Guldkronen atter kan byde på mad og drikke.

Middelfart: Det var en reparation af tagpappet på værtshuset Guldkronen, der mandag udløste en voldsom brand i den historiske bygning på Torvet i Middelfart. Det slår Fyns Politi fast efter at have besigtiget stedet. Og nu venter et omfattende arbejde med at tømme, rengøre og siden genopbygge det ikoniske værtshus. Et arbejde, der tvinger værtsparret Henrik og Lotte Rasmussen til at holde lukket i mindst en måned.

- Det er, hvad taksatoren vurderer, siger Henrik Rasmussen, mens han dagen derpå viser rundt i de nu mennesketomme lokaler.

Den nye tilbygning står ganske uberørt af branden og er endda lugtfri. Her kunne der teoretisk sidde gæster igen meget hurtigt.

- Men der er brugt 20.000 liter vand til at slukke branden. Og det vand ligger blandt andet i isoleringen over loftet i køkkenet. Så vi er nødt til at have tømt hele køkkenet, så loft og isolering også her kan blive udskiftet, fortæller Henrik Rasmussen.

Når man bevæger sig rundt i lokalerne dagen efter ildens hærgen på øverste etage, så står det klart, at lige så ulykkelig branden var, lige så heldigt var det, at den ikke nåede at brede sig mere.

- De historiske rammer er reddet. At der skal skiftes noget gipsloft, går ikke ud over stedet som sådan, siger Henrik Rasmussen med en vis lettelse.

Annonce

- Jeg er ikke på Facebook, men jeg kan forstå, at der også dér er mange, der skriver. Og det er jo fordi, det var et stykke af Middelfart, der brændte i går. Folk føler, at det også er deres sted, der er brændt.

Henrik Rasmussen, indehaver af Guldkronen
- Jeg er ikke på Facebook, men jeg kan forstå, at der også dér er mange, der skriver. Og det er jo fordi, det var et stykke af Middelfart, der brændte i går. Folk føler, at det også er deres sted, der er brændt, fortæller medindehaver Henrik Rasmussen tirsdag. Foto: Peter Leth-Larsen.

Mange tilkendegivelser

Henrik Rasmussen har befundet sig i lokalerne på Torvet stort set uafbrudt siden branden, og der er kommet mange varme tilkendegivelser fra forbipasserende og fra stedets stamkunder.

- Jeg er ikke på Facebook, men jeg kan forstå, at der også dér er mange, der skriver. Og det er jo fordi, det var et stykke af Middelfart, der brændte i går. Folk føler, at det også er deres sted, der er brændt. Lotte og jeg er tredje par på stedet, men Guldkronen er jo kun til låns for os. Det er også derfor, vi har så travlt med at få reddet alle de her gamle ting ud. De skal fortsat være der, når vi ikke længere er, siger Henrik Rasmussen.

Tirsdag er arbejdet med at fjerne de brandskadede tagkonstruktioner i fuld gang via kran. Siden skal et midlertidigt tag sættes op, så genopbygningsarbejdet kan komme i gang.

Dagen efter på Guldkronen blev store dele af værtshuset tømt for inventar, og nu venter et omfattende arbejde med at tømme, rengøre og siden genopbygge værtshuset. Foto: Peter Leth-Larsen
Henrik og Lotte Rasmussen forventer at måtte holde lukket i mindst en måned. Foto: Peter Leth-Larsen
Det var en reparation af tagpappet på værtshuset Guldkronen, der mandag udløste en voldsom brand i den historiske bygning på Torvet i Middelfart. Det slår Fyns Politi fast efter at have besigtiget stedet. Foto: Peter Leth-Larsen
Dagen efter på Guldkronen. 11. februar udbrændte loftsrummet over værtshuset totalt. Brandvæsnet brugte 20.000 liter vand på at slukke branden og det tvinger nu Henrik og Lotte Rasmussen til at slukke for ølhanerne i en tid, mens brand- og vandskaderne gøres op og udbedres. Foto: Peter Leth-Larsen
Dagen efter på Guldkronen. 11. februar udbrændte loftsrummet over værtshuset totalt. Brandvæsnet brugte 20.000 liter vand på at slukke branden og det tvinger nu Henrik og Lotte Rasmussen til at slukke for ølhanerne i en tid, mens brand- og vandskaderne gøres op og udbedres. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce