Annonce
Odense

Se billederne: Aafarten og operaen inviterede til fællessang fra vandet

De fleste havde valgt at sætte sig til rette i de to turbåde, men der blev også sunget med fra en håndfuld vandcykler. Foto: Michael Bager
Odense Aafart og Den Fynske Opera kunne tirsdag aften for første gang byde på fællessang på Odense Å. - Det er en dejligt tosset idé, siger Ida Fogh Kiberg, der er kunstnerisk leder af operaen.
Annonce

Mens de flestes hverdag og arbejde er blevet begrænset af de restriktioner, der skal holde smitten af coronavirus nede, er der også opstået nye initiativer og idéer, som måske aldrig havde set dagens lys, hvis alt havde været, som det plejer at være.

Det gælder også for Odense Aafart og Den Fynske Opera, som tidligere har haft et samarbejde omkring arrangementet Opera på Åen og nu, med støtte fra en pulje penge fra Odense Kommune, er gået sammen om fire aftener med fællessang på Odense Å.

De to turbåde lagde til land ud for en privat have på Langelinje, hvor der var sat en lille scene op til sangerne fra Den Fynske Opera. En af sangerinderne sad dog i en af vandcyklerne. Foto: Michael Bager

Første arrangement fandt sted tirsdag aften, hvor to fyldte turbåde og en håndfuld vandcykler lagde fra kaj ved Munke Mose omkring klokken 19, og derfra sejlede mod en privat have på Langelinje, hvor tre sangere og en pianist fra Den Fynske Opera ventede og sang for, mens gæsterne på turbådene og i vandcyklerne sang med på kendte tekster fra den danske sangskat såsom "Smuk som et stjerneskud", "Jeg er havren" og "De smukke unge mennesker".

Glæden over arrangementet var måske særlig stor hos Marie Jensen, der havde fået turen i gave, da hun for nylig fyldte 80 år.

- Jeg er vild med fællessang og har også sunget med, når der har været fællessang om morgenen i fjernsynet, sagde Marie Jensen, der også før har nydt en tur på Odense Å.

Marie Jensen (tv.) havde fået tirsdagens tur af Hanne Klindt og Kim Skovby Klindt i fødselsdagsgave og glædede sig meget til at komme på vandet og synge sammen med de mange andre deltagere. Foto: Michael Bager

- Så det er jo rigtig fint at kunne kombinere de to ting, sagde hun.

Annonce

Tosset med Odenses muligheder

Idéen opstod, da Ida Fogh Kiberg fra Den Fynske Opera sejlede på åen med en kollega og kom forbi nogle af de haver, der vender ud mod åen.

Eva Pasgaard (tv.) fra Odense Aafart og Ida Fogh Kiberg (th.) fra Den Fynske Opera bød velkommen, mens overlod ellers ordet til sangerne fra operaen og deltagerne i arrangementet. Foto: Michael Bager

- Det er en dejligt tosset idé, som jeg kom på i ren begejstring over turen på åen. Jeg er virkeligt blevet glad for byen og åen. De muligheder har man jo slet ikke i København. Så idéen blev, at rykke fællessangen ud på vandet ved én af de her haver, når vi ikke kunne have fællessang indenfor, som vi plejer, siger Ida Fogh Kiberg, der derefter tog fat i Eva Pasgaard fra Odense Aafart, som var med på idéen fra starten.

Annonce

Å-sæson reddet af vandcykler

For Eva Pasgaard er det nye samarbejde med operaen bare ét eksempel på, hvordan man hos Odense Aafart har måttet udnytte alle chancer for at holde bådene på vandet for at redde økonomien.

- Man kan sige, at det er et samarbejde, som inden for meget kort tid er blevet meget større, end det tidligere har været, siger Eva Pasgaard.

Hop på en båd eller vandcykel

Der er fortsat tre chancer for at deltage i fællessangen på åen, som vender tilbage de tre kommende tirsdage - henholdsvis den 11., 18., og 25. august.

Vil man opleve det fra en af åfartens to turbåde, koster det 115 kroner for en billet. Man kan også vælge at leje en vandcykel til fire personer, som koster 460 kroner samlet eller 115 kroner pr. person, hvis man er fire.

I begge tilfælde er der afgang fra Munke Mose. Den 11. og 18. august klokken 19, mens der er afgang klokken 20 den 25. august. Selve fællessangen begynder cirka en halv time efter afgang og varer cirka en time.

Følgende sangere fra Den Fynske Opera deltager på de udvalgte dage:

11. og 18. august: Mathias Hedegaard, Julie MeeRa Albertsen og Anna Caroline Olesen.

25. august: John Wrensted Olsen, Emma Oemann og Katinka Fogh Vindelev.

Anne Mette Stæhr er pianist ved alle arrangementerne.

Hun peger desuden på, at åfartens flåde af vandcykler har været essentiel i den forbindelse.


Det er en dejligt tosset idé, som jeg kom på i ren begejstring over turen på åen. Jeg er virkeligt blevet glad for byen og åen. De muligheder har man jo slet ikke i København.

Ida Fogh Kiberg, kunstnerisk leder i Den Fynske Opera


- Pandemien har jo været rigtig hård ved os, men der er ingen tvivl om, at det er vores vandcykler, der har reddet os. Det har været ligesom en lille blodårer, som stadig har kunnet pumpe blod til vores økonomi, fordi de ikke har været så påvirkede af restriktionerne, siger Eva Pasgaard.

Annonce

Fortsættelse følger

Med fyldte turbåde og en hel del vandcykler på åen vil tirsdagens arrangement også bidrage til økonomien hos de to parter bag arrangementet. Hvis interessen fortsætter over de kommende tirsdage, er både Odense Aafart og Den Fynske Opera da også indstillet på at gentage arrangementerne næste år - coronavirus eller ej.

- Der skal i hvert fald gå meget galt, hvis vi ikke gør det igen, siger Ida Fogh Kiberg.

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Det ved vi om fængslet 25-årig: Blev betragtet som bandemedlem og frifundet i stor skudsag

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce